ΗΠΑ: Εκτός ελέγχου το καθεστώς Άσαντ

Ο Λευκός Οίκοςεκτίμησε χθες ότι το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ χάνει τον έλεγχο της Συρίας και η πτώση του είναι «αναπόφευκτη», απέρριψε ωστόσο ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη χώρα.

«Είναι σαφές ότι το καθεστώς του δεν έχει πλέον τον πλήρη έλεγχο της χώρας και αυτό αποκλειστικά είναι που οδηγεί τη Συρία προς ένα επικίνδυνο τέλος», είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος απέρριψε τη θέση ότι η διεθνής κοινότητα αποτυγχάνει να παρέμβει. «Η διεθνής κοινότητα», είπε, «δεν στέκει άπραγη,

η διεθνής κοινότητα έχει, υπό αμερικανική ηγεσία, αναλάβει δράσηγια να πιέσει και να απομονώσει τη Συρία και αυτό έχει προφανές αποτέλεσμα καθώς το καθεστώς Ασαντ χάνει τον έλεγχο της χώρας».

Η συριακή αντιπολίτευση κάλεσε χθες τον Αραβικό Σύνδεσμονα θέσει το ζήτημα της Συρίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών μετά την υποβολή της έκθεσης της αποστολής των παρατηρητών του στη χώρα για τη βία. Αλλά η Ρωσία και η Κίνα, που η Δύσηθεωρεί χώρες-συμμάχους του Σύρου προέδρου, εμποδίζουν τους τελευταίες μήνες τις προσπάθειες να υπάρξει μια σκληρή απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για τη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα