ΗΠΑ για την Λιβύη

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν σήμερα ότι η διαμαρτυρία των ενόπλων έξω από το λιβυκό υπουργείο Εξωτερικών στην Τρίπολη παραβιάζει τις βασικές αρχές της δημοκρατίας για την εφαρμογή των οποίων πολέμησαν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης το 2011.

"Καλούμε όλους αυτούς που ασκούν το δικαίωμά τους της ελευθερίας του συνέρχεσθαι και της έκφρασης στη Λιβύη, να το πράξουν ειρηνικά", δήλωσε ο Πάτρικ Βεντρέλ, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Δεκάδες

ένοπλοι έχουν περικυκλώσει από την Κυριακή το λιβυκό υπουργείο Εξωτερικών κοντά στο κέντρο της Τρίπολης ζητώντας τον αποκλεισμό συνεργατών του πρώην καθεστώτος από υψηλόβαθμες θέσεις στη νέα κυβέρνηση.

Οι ένοπλοι έχουν αποκλείσει το κτίριο με περίπου 20 οχήματα φορτωμένα με αντιαρματικά όπλα εμποδίζοντας τους υπαλλήλους να εισέλθουν σ' αυτό.

"Οι Λίβυοι επαναστάτησαν για την εγκαθίδρυση ενός δημοκρατικού συστήματος υπό το οποίο η φωνή του λιβυκού λαού θα μπορεί να ακούγεται με ειρηνικό τρόπο. Η βία απειλεί την κληρονομιά της επανάστασης", τόνισε ο Βεντρέλ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα