Ισραήλ: Φιλικές σχέσεις με τη Βουλγαρία

«Η Βουλγαρία και το Ισραήλ είναι χώρες με κοινή ιστορία και φιλικές σχέσεις, που θα διατηρηθούν παρ' όλα όσα συνέβησαν», τόνισε ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες στη διάρκεια συνομιλιών στην Ιερουσαλήμ με τον υπουργό Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας Ντέλιαν Ντόμπρεφ.

Ο κ. Ντόμπρεφ πραγματοποίησε χθες επίσκεψη στο Ισραήλ σε μία προσπάθεια να μετριάσει την πτώση που καταγράφεται στις κρατήσεις από το Ισραήλ σε βουλγαρικά θέρετρα, μετά τη βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο με Ισραηλινούς τουρίστες
στις 18 Ιουλίου στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν 32.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ ευχαρίστησε για τα έγκαιρα μέτρα ασφαλείας που έλαβε η Βουλγαρία αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση και συνέστησε στους Ισραηλινούς να συνεχίσουν να επισκέπτονται τη χώρα.

«Η τρομοκρατική ενέργεια θα ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις των δύο χωρών» είπε ο κ. Ντόμπρεφ στον πρόεδρο του Ισραήλ και τον ενημέρωσε για τα βήματα που κάνει η χώρα του, ώστε να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ισραηλινών τουριστών.

Ο Βούλγαρος υπουργός αναφέρθηκε και στην οικονομική κατάσταση της Βουλγαρίας και προσκάλεσε Ισραηλινούς επενδυτές να λάβουν μέρος στο έργο υψηλής τεχνολογίας Sofia Tech Park.

Ο κ. Ντόμπρεφ είχε επίσης συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ Στας Μισεζνίκοφ, με τον οποίο συζήτησε τα μέτρα που λαμβάνει η Βουλγαρία για να πείσει τους Ισραηλινούς τουρίστες ότι τα θέρετρά της είναι ασφαλή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισραήλ, Φιλικές, Βουλγαρία,israil, filikes, voulgaria