Ιταλία-Ισπανία:Αύξηση στην απόδοση ομολόγων

Μεγάλη άνοδο σημειώνουν οι αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, λόγω των ανησυχιών των επενδυτών για την πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα και τις ισπανικές τράπεζες, όπως μεταδίδει τοΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η απόδοση των 10ετών ισπανικών ομολόγων αυξήθηκε κατά 24 μονάδες βάσης στο 6,22% και των ιταλικών κατά 32 μονάδες βάσης στο 5,75%, ενώ η απόδοση των αντίστοιχων γερμανικών τίτλων υποχώρησε κατά 5 μονάδες βάσης στο 1,45.

Η

Ιταλία και η Ισπανία προχώρησαν σήμερα σε εκδόσεις ομολόγων και εντόκων γραμματίων, στις οποίες καταγράφηκε σημαντική άνοδος του κόστους δανεισμού τους.

Η Ιταλία διέθεσε ομόλογα συνολικού ύψους 5,25 δισ. ευρώ. Στην έκδοση των τριετών ομολόγων, η απόδοση διαμορφώθηκε στο 3,91%, που είναι η υψηλότερη από τον Ιανουάριο.

Η Ισπανία πούλησε έντοκα γραμμάτια ύψους 2,9 δις. ευρώ, για τα οποία εκδηλώθηκε ισχυρή ζήτηση αλλά με αυξημένο επιτόκιο. Η απόδοση για τα 12μηνης διάρκειας έντοκα έφθασε στο 3% από 2,6% τον Απρίλιο. Για τα 18μηνα έντοκα, η απόδοση διαμορφώθηκε στο 3,3% από 3,1% στην τελευταία έκδοση.

Keywords
Τυχαία Θέματα