Ιταλία: Προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης

Ο Ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός Πιερ-Λουίτζι Μπερσάνι υπογράμμισε ότι τα προβλήματα που πρέπει να λυθούνγια να ευοδωθεί η προσπάθειά του να σχηματίσει κυβέρνηση συνεχίζουν να υφίστανται, και πρέπει να καταβληθεί επιπλέον προσπάθεια.

«Ταπροβλήματα παραμένουν, πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε», δήλωσε ο Μπερσάνι, προσθέτοντας ότι έχει την εντύπωση «ότι άρχισε να γίνεται αντιληπτό με πιο ξεκάθαρο τρόπο τι εννοεί με την πρότασή του για μεταρρυθμίσεις».

Ο επικεφαλής της ιταλικής προοδευτικής παράταξης επανέλαβε ότι στοχεύει σε μια από κοινούανάληψη ευθύνης των μεγαλύτερων

πολιτικών δυνάμεων για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί μια σειρά θεσμικών αλλαγών. Ανάμεσά τους, μια γερουσία που να εκπροσωπεί την τοπική αυτοδιοίκηση, και η μείωση του αριθμού καιτων απολαβών βουλευτών και γερουσιαστών.

Η κεντροδεξιά διεμήνυσε νωρίτερα ότι θα υποστηρίξει μια κυβέρνηση Μπερσάνι μόνο εάν συμμετέχει σ' αυτήν.

Ηαντιπροσωπεία του κεντρώας συμμαχίας του Μάριο Μόντι, μετά τις διαβουλεύσεις της με τον κεντροαριστερό εντολοδόχο πρωθυπουργό τόνισε ότι βλέπει θετικά τις προσπάθειες για σχηματισμό κυβέρνησης, αλλά ζήτησενα μπορέσει να εξασφαλισθεί η ευρύτερη δυνατή πολιτική στήριξη.

ΟΜόντι είναι διατεθειμένος να υπερψηφίσει την νέα κυβέρνηση στην γερουσία, αλλά θεωρεί ότι πρέπει να συμμετάσχει σε αυτή και η παράταξη υπό τον Μπερλουσκόνι, κάτι στο οποίο αντιτίθεται το Δημοκρατικό Κόμμα.

Αύριοτο πρωί, ο Πιερ-Λουίτζι Μπερσάνι θα συναντηθεί με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του Κινήματος Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα