Ιταλία: Σκάνδαλο με «σικέ» αγώνες

Σύμφωνα με τον ιταλό οδοντογιατρό Μάρκο Πιρανι, πέντε ομάδες που ανήκουν στην Α Εθνική Κατηγορία Ποδοσφαίρου, ενέχονται στο σκάνδαλο των σικέ αγώνων που ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα στην Ιταλία.  Όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, ο Πιράνι- που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο του ποδοσφαίρου- κατέθεσε στον εισαγγελέα του Μιλάνου Γκουίντο Σαλβίνι, ότι στην υπόθεση των σικέ στοιχημάτων εμπλέκονται άμεσα οι ομάδες της Ρώμα, Κάλιαρι, Φιορεντίνα, Λέτσε και Τζένοα. Η είδηση, επιβεβαιώνεται, έμμεσα, από δικαστικές πηγές, οι οποίες, υποστηρίζουν όμως ότι "ο Πιράνι ανέφερε πληροφορίες και στοιχεία
που του είχαν μεταφερθεί από τρίτα άτομα και, κατά συνέπεια, χρειάζεται επιπλέον εμβάθυνση και επαλήθευση". 

Υπενθυμίζεται ότι ο ιταλός οδοντογιατρός είναι ένα από τα δεκαπέντε άτομα που την περασμένη Πέμπτη συνελήφθησαν και ετέθησαν σε κατ' οίκον περιορισμό, στα πλαίσια των ερευνών για τα παράνομα ποδοσφαιρικά στοιχήματα και τα προκαθορισμένα αποτελέσματα πολλών αγώνων. 

Σχολιάζοντας τις μέχρι τώρα αποκαλύψεις, ο πρόεδρος της "Λίγκας πρώτης Εθνικής κατηγορίας", Μαουρίτσιο Μπερέττα, δήλωσε ότι "όταν υπάρξουν σαφή στοιχεία θα χρειασθεί ένας σοβαρός προβληματισμός, διότι, πρόκειται για τεράστιο τζίρο χρημάτων, από τον οποίο, το ποδόσφαιρο, στην πραγματικότητα, δεν έχει κανένα οικονομικό όφελος". 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα "Λα Ρεπούμπλικα", οι έρευνες έχουν επεκταθεί και στις ομάδες της Μπολώνια και της Σιένα-που κατά την άποψη των δικαστικών, έπαιξαν, φέτος, κάποια "άκρως ύποπτα ματς". Οι εισαγγελείς ζήτησαν επίσης στοιχεία και αποδείξεις, από αυστριακή διαδικτυακή πύλη στοιχημάτων, που φέρεται να επελέγη από τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου για να ποντάρουν υψηλά ποσά. Και η εισαγγελία της Νάπολής, παράλληλα, ασχολείται με το θέμα και ειδικότερα , με τις επενδύσεις της τοπικής μαφίας, της Καμόρρα, στο εν λόγω σκάνδαλο, γνωστό, πλέον, ως "Calcioscommese". 

Στην λίστα των "ύποπτων αγώνων" και το ματς Νάπολη-Πάρμα, που παίχτηκε στο στάδιο Σαν Πάολο της μεγαλούπολης του ιταλικού Νότου, στις 10 Απριλίου του 2010: στο διάστημα μεταξύ πρώτου και δευτέρου ημιχρόνου, ναπολιτάνοι που συνδέονται με την μαφιόζικη φατρία των Scissionisti (Αποσχισμένων) στοιχημάτισαν μεγάλα ποσά, στην ήττα της Νάπολης. Το πρώτο ημίχρονο είχε ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα 1-0 υπέρ της Νάπολης. Το τελικό σκορ, όμως, ήταν 2-3 υπέρ της Πάρμα.

Tην Τετάρτη, στην Κρεμόνα, αναμένεται να ανακριθεί, τέλος, ο πρώην παίκτης της Λάτσιο Μπέππε Σινιόρι, που σύμφωνα με τους εισαγγελείς, φέρεται να είναι ένας από τους "εγκεφάλους", του όλου συστήματος παράνομων στοιχημάτων και "σικέ" αγώνων.
Keywords
Τυχαία Θέματα