"Καμπάνα" στον Άρη

Μπορεί η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας να δικαίωσε τον Αρη και η διοργανώτρια αρχή να αποφάσισε να συνεχιστεί το παιχνίδι από το 42', ωστόσο η έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα και εκδίκασή της από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, άλλαξε τα δεδομένα. Ετσι, ο Αρης τιμωρήθηκε με μηδενισμό, αφαίρεση 3 βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα, μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 40.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει
πως ο Αστέρας Τρίπολης παίρνει το παιχνίδι στα χαρτιά (σ.σ. προηγούταν μέχρι το 42' με 1-0) με 3-0. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε ομόφωνα την ακόλουθη απόφαση (αριθμός 47/18-4-2012) σε ό,τι αφορά την έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα κατά της απόφασης της Π.Ε. της Super League για τον αγώνα ΠΑΕ Αρης-ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης:

Δέχεται τυπικά και κατ' ουσία την έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Παναγιώτη Καρρά κατά της υπ' αριθμόν 142/10-4-2012 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League. Εξαφανίζει εκκαλουμένη απόφαση. Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση. Απορρίπτει την ένσταση της ΠΑΕ Άρης για αντικανονική διακοπή του αγώνα της 8-4-2012, ΠΑΕ Αρης-ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης.

Δέχεται ότι η ΠΑΕ Άρης τέλεσε την πειθαρχική παράβαση του άρθρου 15 παράγραφος 3 εδάφιο γ-ε του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ. Επιβάλλει στην ΠΑΕ Άρης χρηματική ποινή 40.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές. Κατακυρώνει τον διακοπέντα αγώνα υπέρ της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης με τέρματα 3-0 και τιμωρεί την ΠΑΕ Αρης με αφαίρεση τριών (-3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου».
Keywords
Τυχαία Θέματα