Καύσωνας διαρκείας

Για υψηλές θερμοκρασίες που θα συνεχιστούν τουλάχιστον τις επόμενες πέντε ημέρες, προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων η ΕΜΥ.

Στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει στα μέσα της εβδομάδας , ακόμη και τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, σήμερα η θερμοκρασία θα φθάσει στους 38 βαθμούς Κελσίου ενώ ο  υδράργυρος την Τετάρτη αναμένεται να σκαρφαλώσει στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί

ότι εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν κατά τις επόμενες ημέρες, ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Δευτέρα

Μακεδονία, Θράκη: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στις ακτές θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά με πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα στην Πελοπόννησο.  Άνεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα νότια βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 38 και πιθανόν τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους στις ακτές 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. το απόγευμα στις ανατολικές Κυκλάδες 5 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές προγνώσεις


Αττική: αίθριος. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Σε παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη: γενικά αίθριος, ωστόσο το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά.  Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τρίτη 10-07-2012

Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όποτε ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια κυρίως στα ορεινά και πιθανόν και στα κεντρικά ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο αιγαίο 5 και πρόσκαιρα στα νότια την ημέρα μέχρι 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα κυρίως στα ηπειρωτικά όπου θα φτάσει τους 39 και κατά τόπους στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια τους 40 κα

Keywords
Τυχαία Θέματα