«Καίνε» τα έγγραφα Ρουμελιώτη

Από τις 7 Μαρτίου 2010 η κυβέρνηση Παπανδρέου ήξερε ότι το Μνημόνιο που κατάρτιζε για την Ελλάδα «δεν έβγαινε», σύμφωνα με την κατάθεση στους οικονομικούς εισαγγελείς του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη,

όπως αναφέρουν δημοσιεύματα.

Δυο έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου γνώριζε ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει πριν από την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ, περιλαμβάνονται στην δικογραφία με τις καταγγελίες Ρουμελιώτη που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Στο πρώτο ο κ. Ρουμελιώτης ενημέρωνε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο τον Μάρτιο του 2010, λίγο πριν από την προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης ότι "το πρόγραμμα δεν είναι πιθανό να μπορέσει τεχνικά να εφαρμοστεί», ενώ παράλληλα προβλέπει ότι "θα πληγεί έντονα ο κοινωνικός ιστός στην Ελλάδα".

Το δεύτερο έγγραφο είναι η έκθεση της Citygroup στις 5 Μαΐου 2010, στην οποία τονίζεται πως αν η αναδιάρθρωση γινόταν το 2010 θα χρειαζόταν «κούρεμα» 30%, ενώ αν γίνει αργότερα θα είναι αναπόφευκτα μεγαλύτερο «κούρεμα».

Στις δύο καταθέσεις που έδωσε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ αναφέρει ότι προσωπικά ο ίδιος ενημέρωσε τον Γιώργο Παπανδρέου στις 20 Σεπτεμβρίου 2010 πως το πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα