Κακό «σκορ ευτυχίας»

Η συνολική ευτυχία φαίνεται ότι έχει αρχίσει και παρουσιάζει μία σταδιακή πτώση από το 2009, σύμφωνα με μία ανάλυση του Πανεπιστημίου του Βερμόντ, η οποία μελέτησε περίπου 46 δισεκατομμύρια λέξεις οι οποίες αναρτήθηκαν από τα 63 εκατ. χρήστες από το 2009.

Η ομάδα συνέκρινε ένα ευρύ φάσμα λέξεων και φράσεων των 10.000 πιο κοινών λέξεων της αγγλικής – συμπεριλαμβανομένων των hahaha και lol – για να εξαγάγει το «σκορ ευτυχίας». Λέξεις όπως «ευτυχισμένος» και «γέλιο» εμφανίζονται στην κορυφή της κλίμακας 1 προς 9, ενώ ο «τρομοκράτης» παίρνει

ένα 1,30.

Η ομάδα, όχι μόνο βρήκε μια σταδιακή καθοδική τάση των χαρούμενων λέξεων από το 2009, αλλά και ότι η συγκεκριμένη τάση επιταχύνθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011, κυρίως λόγω των «αρνητικών» γεγονότων όπως το τσουνάμι στην Ιαπωνία, το ξέσπασμα της γρίπης των χοίρων.

«Αυτό εντοπίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο, έτσι τα πράγματα που εμφανίζονται όντως πρόκειται για μεγάλα και σημαντικά γεγονότα», δήλωσε ο Peter Dodds, κύριος συγγραφέας της μελέτης, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. «Ποτέ δεν θα είμαστε καθολικά πανευτυχείς κατά τύχη, ωστόσο επαναλαμβανόμενοι παγκόσμιοι κραδασμοί έχουν προκαλέσει ένα κύμα αρνητικότητας... Είμαστε στο χαμηλότερο σημείο μας τώρα μέσα σε τέσσερα χρόνια όσον αφορά τη μέτρηση της ευτυχίας μας μέσω Twitter».

«Αποδεικνύεται ότι οι αιχμές στην ευτυχία, όπως μετράται με τις λέξεις που tweet-αρουμε, εντοπίζονται πριν από τα σαββατοκύριακα και τις γιορτές. Ίσως η προσδοκία μας για ευτυχή γεγονότα, μπορεί να μας κάνει πιο χαρούμενους και από τα ίδια τα γεγονότα».

Ο Dodds και η ομάδα του δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να ξεκινήσουν ένα site μέσα στους επόμενους μήνες στο οποίο θα μπορούν οι ίδιοι οι άνθρωποι να μελετούν τα δεδομένα.

Πηγή: proho.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα