Καταγγέλει τη Χρυσή Αυγή

Σε καταγγελία και καταδίκη του τρόπου που η Χρυσή Αυγή αντιμετώπισε τους δημοσιογράφους, την Κυριακή των εκλογών προχώρησε η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών.

Σε ανακοίνωση καταδικάζει την ολοκληρωτικής αντίληψης συμπεριφορά των μελών και του Αρχηγού της «Χρυσής Αυγής» και επισήμανε πως «ο σεβασμός στις δημοκρατικές κοινωνίες κατακτάται. Δεν επιβάλλεται. Επιβάλλεται μόνο στα ολοκληρωτικά καθεστώτα,

που επιδιώκουν ο κ. Μιχαλολιάκος και οι όμοιοί του, με τη βία και την καταστολή κάθε ελευθερίας». Έντονα αντέδρασε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, προειδοποιώντας τους νοσταλγούς του Χίτλερ, όπως αναφέρει, και ιδίως «τα λεβεντόπαιδα με τις μαύρες μπλούζες» ότι ο δημοσιογραφικός κόσμος, με δεκάδες νεκρούς δημοσιογράφους από την αντίσταση εναντίον των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής, δεν εκβιάζεται, δεν απειλείται και, κυρίως, δεν τρομοκρατείται.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα «επαγρυπνεί ιδιαίτερα» μετά την είσοδο ενός «νεοναζιστικού κόμματος» στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και θα χρησιμοποιήσει όλους τους μηχανισμούς που διαθέτει εναντίον όσων παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο. Όπως είπε, η Επιτροπή δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει όλους τους μηχανισμούς που διαθέτει για να δράσει εναντίον όλων εκείνων οι οποίοι προσβάλλουν το κοινοτικό δίκαιο και τη θεμελιώδη χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα