Καταργούνται 75 δημόσιοι φορείς

Τη συγχώνευση ή κατάργηση 75 φορέων του Δημοσίου, με στόχο την εξοικονόμηση 650 εκατομμυρίων Ευρώ, την περίοδο 2012-2015, ανακοίνωσε ο Θ. Πάγκαλος, μετά τη συνεδρίαση της αρμόδιας διυπουργικής γνωμοδοτικής επιτροπής. Η υλοποίηση του σχεδίου θα γίνει έως τον Οκτώβριο, ενώ η συνολική επιχορήγηση των φορέων αυτών είναι της τάξεως των 2,7 δισεκατομμυρίων Ευρώ ετησίως. 
Στους φορείς αυτούς εργάζονται συνολικά επτά χιλιάδες άνθρωποι, για τους οποίους ο κ. Πάγκαλος διαβεβαίωσε ότι οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου δεν θα απολυθούν, αλλά θα αξιολογηθούν μέσω ΑΣΕΠ,
αφήνοντας ωστόσο ανοικτό παράθυρο, για όσους δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Μεταξύ των φορέων που καταργούνται, η Κτηματική Εταιρία Δημοσίου, τα Τουριστικά Ακίνητα, ο ΟΔΔΥ, ο ΕΟΜΕΧ για τον οποίο δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις με το Υπουργείο Ανάπτυξης,  το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, και το Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης γνωστοποίησε ότι έχει ζητήσει από 122 Ινστιτούτα και Ερευνητικά Κέντρα να του στείλουν στοιχεία για το έργο και τη λειτουργία τους. Έως σήμερα έχουν απαντήσει 66 ενώ στα υπόλοιπα εάν δεν στείλουν στοιχεία έως τις 10 Ιουνίου, θα μπει λουκέτο.
Keywords
Τυχαία Θέματα