Καταστρέφεται το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο της αθλητικής χρήσης του Ολυμπιακού Κέντρου Σκοποβολής του Μαρκόπουλου. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις βρέθηκαν τα απαραίτητα κονδύλια για την μετατροπή του χώρου σε κέντρο εκπαίδευσης αστυνομικών και προσαρμογή του στις ανάγκες στέγασης μιας σειράς υπηρεσιών της ΕΛΑΣ.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξασφάλισε μέσω του ΕΣΠΑ τα αναγκαία κεφάλαια για να προχωρήσει σε «παρεμβάσεις» που αφορούν τη δημιουργία

χώρων ένοπλης εκπαίδευσης, με αληθινά πυρά του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας. Σε πρώτη φάση τα έργα προβλέπουν τη διαμόρφωση των αναγκαίων χώρων στο ανάχωμα των γηπέδων πήλινου στόχου. Αυτό σημαίνει ότι τα γήπεδα των αγωνισμάτων πήλινου στόχου θα καταστραφούν.

Η «μελέτη» προβλέπει τη δημιουργία με εκσκαφή βληματοδόχων μέσα στο ανάχωμα του πήλινου στόχου. Προβλέπει επίσης την αύξηση του ύψους του αναχώματος, αφού θα τοποθετηθούν στην κορυφή του αλλεπάλληλες σειρές από τσουβάλια γεμάτα χώμα! Και να σκεφτεί κανείς πως βρισκόμαστε σε ολυμπιακή χρονιά, με το άθλημα της σκοποβολής να έχει εξασφαλίσει πολυπληθή παρουσία στους Αγώνες του Λονδίνου».

Αρχίζει λοιπόν και συμπληρώνεται το παζλ της υπόθεσης. Το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο του Μαρκόπουλου ολοκληρώθηκε την άνοιξη του 2004 και το κόστος του έφτασε τα 50 εκατ ευρώ. Φιλοξένησε τον Απρίλιο του 04 το Παγκόσμιο Κύπελλο ISSF (test event) και το καλοκαίρι τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Στη συνέχεια έκλεισε και δεν χρησιμοποιήθηκε ξανά για αθλητικούς σκοπούς. Τέσσερα χρόνια μετά τον Οκτώβριο του 2008 το Σκοπευτήριο παραδόθηκε από τα Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτου). Σε μακέτα υπήρχε η πληροφορία ότι οι νέοι ιδιοκτήτες του χώρου σχεδίαζαν έργα αξίας 42 εκτα ευρω για την μετατροπή της εγκατάστασης.

Και όλο αυτό το χρονικό διάστημα η Ομοσπονδία τις έκανε; Στην αρχή η ΣΚΟΕ έλεγε ότι είχε υποβάλλει σχετικό αίτημα ώστε να «πάρει το Σκοπευτήριο η Κυνηγητική Ομοσπονδία και η ομοσπονδία να το διαχειρίζεται». Ωστόσο δεν υπήρχε κάτι τέτοιο και οι εκπρόσωποι των κυνηγών ουδέποτε το διαβεβαίωσαν.

Στη συνέχεια σε Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας ο κ Κανελλάκης παραδέχθηκε ότι «ουδέποτε το ζητήσαμε γιατί «ξέραμε ότι δεν μπορούμε να το συντηρήσουμε»

Στην εορτή βράβευσης των καλυτέρων σκοπευτών - σκοπευτριών του 2011 παρουσιάστηκε ο βουλευτής της ΝΔ Γρηγόρης Αποστολάκος και είπε ότι θα ζητήσει την παραχώρηση του Σκοπευτηρίου στη ΣΚΟΕ. Στην τελευταία Γενική Συνέλευση υπήρχε ένα πανηγυρικό κλίμα και αισιοδοξία ότι πολύ σύντομα το Σκοπευτήριο θα παραδοθεί σε αθλητική χρήση. Η αισιοδοξία πήγαζε από την επερώτηση που κατέθεσε την Παρασκευή 27/1/2012 στη Βουλή ο κ Γρ. Αποστολάκος. Αλλά πλέον τα χρήματα βρέθηκαν και αρχίζουν ωσονούπω τα έργα μετατροπής του Σκοπευτηρίου.

Επομένως φανερώνονται και αποκαλύπτονται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο οι πραγματικοί λόγοι της αχρηστίας του χώρου και της παραχώρησης του στην ΕΛΑΣ.

ΠΗΓΗ: skopeftis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα