Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο στο ΥΠΟΙΚ

Κατατέθηκε το απόγευμα στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου η συζήτηση και ψήφιση του να έχει ολοκληρώθει έως το βράδυ της Κυριακής. Αύριο στις 10 το πρωί το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής .

Σε αυτό περιλαμβάνονται ρυθμίσεις, οι οποίες καλύπτουν όλα τα προαπαιτούμενα που συμφωνήθηκαν με την τρόικα

κατά την τελευταία διαπραγμάτευση και η ψήφισή του αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση των δόσεων των 8,8 δισ. ευρώ.

Συνοπτικά, το πολυνομοσχέδιο ανοίγει την «πόρτα» της εξόδου από το Δημόσιο σε 15.000 υπαλλήλους έως το τέλος του 2014. Με τις διατάξεις τουρυθμίζονται επίσης τα χρέη προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, αλλάζειτο καθεστώς καταβολής του ΦΠΑ και θεσπίζεται το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων.

Εντω μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε τροπολογία-προσθήκη με την οποία προβλέπεται ηπροσωρινή ολιγόμηνη πρόσληψη προσωπικούστους δήμους και τις περιφέρειες σεεκτέλεση ειδικού προγράμματος κοινωφελούςεργασίας για την ενίσχυση ανέργωνιδιαίτερα από μειονεκτούσες ομάδεςόπως οι οικογένειες χωρίς εργαζόμενοκαι οι νέοι.

Επίσηςπροτείνεται βελτίωση των προϋποθέσεωνγια την ασφαλιστική κάλυψη ανέργων,προκειμένου να εξασφαλίσουν υγειονομικήπερίθαλψη και των ελεύθερων επαγγελματιώνπου έχουν διακόψει την ασφάλισή τουςστον ΟΑΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα