Κατεπείγουσα έρευνα για τα επεισόδια

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα, προς κάθε κατεύθυνση, θα διεξάγει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, για τα επεισόδια που έγιναν το περασμένο Σάββατο στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ της ΑΕΚ και του Ατρομήτου.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος εποπτεύει τα γήπεδα και την αθλητική βία, θα καλέσει εκπροσώπους των σωματείων, φιλάθλους, αστυνομικούς διευθυντές κλπ, προκειμένου να διερευνήσει εάν και κατά πόσο υπάρχουν ευθύνες για τα θλιβερά επεισόδια που αμαυρώνουν την
εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.

Τους πρώτους υπόπτους για «στημένα» παιχνίδια ετοιμάζεται να καλέσει για καταθέσεις η Εισαγγελία. Κλήσεις σε ανωμοτί κατάθεση, σε πρόσωπα που έπαιξαν μέσω του ΟΠΑΠ σε λεγόμενα «στημένα» παιχνίδια, αποστέλλει το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών που ερευνά την υπόθεση.

Η εισαγγελική έρευνα αφορά 41 στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες, από το 2008 έως και σήμερα, οι 39 βάσει καταλόγου της UEFΑ και άλλοι 2, του 2011, που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, οι δύο τελευταίοι αγώνες που προστέθηκαν αφορούν ένα ματς της Β' Εθνικής και ένα του Κυπέλλου. Οι ύποπτοι που έχει στο στόχαστρο της η αστυνομία φτάνουν τους δέκα μέχρι στιγμής.

Με την ιδιότητα του υπόπτου έχουν κληθεί να καταθέσουν στο Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας οκτώ πρόσωπα που εμπλέκονται σε ζημιογόνα σύμβαση του ΟΠΑΠ με την Intralot, για προμήθεια πληροφοριακών συστημάτων την περίοδο 2005-2007.

Η υπόθεση για την οποία καλούνται σε ανωμοτί κατάθεση τα εμπλεκόμενα πρόσωπα για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σχετίζεται με το διεθνή διαγωνισμό του ΟΠΑΠ, ο οποίος κατέστη άγονος έπειτα από παραιτήσεις μελών επιτροπών αξιολόγησης, με αποτέλεσμα το έργο, ως κατεπείγον, να δοθεί με απευθείας ανάθεση στην Intralot. Τα αδικήματα για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις οι εμπλεκόμενοι αφορούν σε απιστία, άμεση συνέργεια και ηθική αυτουργία σε αυτήν.
Keywords
Τυχαία Θέματα