Κατέστρεψαν πυραμίδα

Ολοκληρωτική καταστροφή υπέστη το περασμένο Σάββατο στο Περού μια πυραμίδα που χρονολογείται από το 3000 προ Χριστού, από ομάδα εισβολέων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού του Περού, ο αρχαιολογικός χώρος El Paraiso, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα κοντά στη Λίμα, ήταν ο στόχος εγκληματιών, που εισέβαλαν πάνω σε έναν εκσκαφέα και κατέστρεψαν την πυραμίδα ύψους έξι μέτρων και επιφάνειας 2.500 τετραγωνικών μέτρων.

Οι δράστες στη συνέχεια έβαλαν φωτιά, ωστόσο η αστυνομία κατάφερε να τους εμποδίσει και να μην συνεχίσουν σε άλλες πυραμίδες το καταστροφικό σχέδιό

τους.

Η αρχαιολογική περιοχή El Paraiso, είναι η μεγαλύτερη στη Λίμα, περικλείεται από λόφους και βρίσκεται κοντά στη θάλασσα.

Οι εργασίες ανασκαφής ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2012 και τον Φεβρουάριο σημειώθηκε η πρώτη σημαντική ανακάλυψη: ένα πιάτο που συνδέεται με την προ-Κολομβιανή θρησκευτική παράδοση.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, για την καταστροφή ευθύνεται μια μεσιτική εταιρεία και το υπουργείο Πολιτισμού προειδοποίησε πως η καταστροφή αυτών των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς επισείει ποινή φυλάκισης μέχρι και οκτώ χρόνια.

Στο κέντρο του αρχαιολογικού χώρου βρίσκεται ένα κτίριο, το οποίο ανακαλύφθηκε το 1965 από τον Γάλλο αρχαιολόγο Φρίντριχ Ένγκελ. Πρόκειται για κτίριο με τεχνικές κατασκευής που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι μετά την προ-Ίνκας και την Ίνκας εποχή.

Πηγή: lexpress.fr

Keywords
Τυχαία Θέματα