Κατέθεσαν οι γονείς των βομβιστών

Αμερικανοί αξιωματούχοι ταξίδεψαν στη ρωσική δημοκρατία του Νταγκεστάν, προκειμένου να πάρουν κατάθεση από τους γονείς των Τζοκάρ και Ταμερλάν Τσαρνάεφ, που θεωρούνται ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Οι ΗΠΑ αναζητούν πληροφορίες για το διάστημα που έμεινε στην περιοχή ο Ταμερλάν το 2012 και για το εάν ριζοσπαστικοποιήθηκε μέσω των επαφών που είχε εκεί, ενδεχόμενο το οποίο αρνήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών του Νταγκεστάν. Οι γονείς των δύο υπόπτων δηλώνουν ότι τα παιδιά τους υπήρξαν αθώα και ότι "παγιδεύθηκαν"

από τις αμερικανικές αρχές.

Οι γονείς των δύο υπόπτων κατέθεταν μέχρι αργά το βράδυ. Οι γονείς τους δήλωσαν ότι σκοπεύουν να μεταβούν στις Ηνωμένες Πολιτείες για την ταφή του μεγάλου τους γιου.

Μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει ζητήσει την σορό του Ταμερλάν Τσαρνάεφ.

«Η κυβέρνηση της Ρωσίας συνεργάζεται με το FBI στις έρευνες για τις επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστώνης» ανέφερε εργαζόμενος στην αμερικανική πρεσβεία.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Νταγκεστάν, αρνήθηκε ότι ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ ριζοσπαστικοποιήθηκε το διάστημα που έμεινε στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, στις ΗΠΑ, η χήρα του Ταμερλάν Τσαρνάεφ, Κατρίν Ράσελ, προσπάθησε να μείνει μακριά από τα βλέμματα τις τελευταίες πέντε ημέρες, από τότε που ο άνδρας της σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία.

Η Ράσελ δεν έκανε κανένα δημόσιο σχόλιο για το τι ίσως είχε ακούσει ή δει τους μήνες πριν από τη βομβιστική επίθεση της 15ης Απριλίου, στην οποία τρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν και 264 τραυματίστηκαν.

«Κλαίει πολύ» είπε ο δικηγόρος της Αμάτο ΝτεΛούκα λέγοντας ότι η 24χρονη χήρα είναι συντετριμμένη και εξαντλημένη.
Είπε ακόμη ότι η πελάτις του δεν γνωρίζει τίποτε για τις δραστηριότητες του συζύγου της και του κουνιάδου της, γιατί δούλευε συνεχώς ως νοσηλεύτρια στην περιοχή της Βοστώνης για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά της.

Ο 26χρονος σύζυγός της, ερασιτέχνης πυγμάχος με προτίμηση στα ακριβά αυτοκίνητα και ρούχα, έμενε στο σπίτι με τη δύο ετών κόρη τους. Ο ίδιος και ο αδελφός του, τσετσενικής υπηκοότητας, μιλούσαν μεταξύ τους σε μια γλώσσα που η Ράσελ δεν καταλάβαινε, είπε ο ΝτεΛούκα.

Την ίδια στιγμή, ερωτηματικά προκύπτουν στις ΗΠΑ σχετικά με το εάν οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας θα μπορούσαν να είχαν κάνει περισσότερα για να αποτρέψουν τις επιθέσεις της 15ης Απριλίου που στοίχισαν τη ζωή σε τρία άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα