Κατηγορεί το Κατάρ ο Τζιμπρίλ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Λιβύης Μαχμούντ Τζιμπρίλ κατηγόρησε το Κατάρ ότι προσπαθεί να παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στις υποθέσεις της χώρας του και υποστηρίζει φατρίες.

"Το Κατάρ έδωσε πολλά στη λιβυκή επανάσταση στην αρχή και έχει πραγματικά παίξει ένα ρόλο που δε μπορεί να ξεχαστεί", δήλωσε ο Μαχμούντ Τζιμπρίλ, ο οποίος παραιτήθηκε τον Οκτώβριο μετά το θάνατο του Μουάμαρ Καντάφι.

"Αλλά τώρα πιστεύω ότι το Κατάρ

προσπαθεί να παίξει ένα ρόλο", πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια συνέντευξής του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση Al Arabiya, η οποία εδρεύει στο Ντουμπάι.

Το Κατάρ, στο οποίο έχει την έδρα του το δορυφορικό κανάλι Al Jazeera, έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο στη διεθνή συμμαχία που κατάφερε να ρίξει τον πρώην ισχυρό άνδρα της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι.

Επιπλέον, ο Λίβυος πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι το Κατάρ διαθέτει χρήματα και μέσα ενημέρωσης και ότι πάντα προσπαθούσε να παίζει ένα ρόλο στην περιοχή, όπως στο Νταρφούρ του Σουδάν και στο παλαιστινιακό ζήτημα.

Λιβύη δεν θα σχετιστεί με κάποια χώρα, είτε με το Κατάρ είτε με τις ΗΠΑ ή τη Γαλλία ή τη Βρετανία. Ευχαριστούμε όλους τους συμμάχους για την υποστήριξή τους στο λιβυκό λαό αλλά δεν πιστεύω ότι οι Λίβυοι θα μπορούσαν να δεχθούν εξωτερική παρέμβαση ή κάτι το οποίο παραβιάζει την κυριαρχία του" σημείωσε.

Στο μεταξύ, ένας από τους διοικητές της αλ Κάιντα στην Σαχάρα ανέφερε ότι η οργάνωση επωφελήθηκε από τη σύγκρουση στην Λιβύη διασφαλίζοντας όπλα και κάλεσε τους ισλαμιστές στη Λιβύη να μην παραδώσουν τα όπλα.

"Σχετικά με τα όπλα, είναι φανερό ότι επωφεληθήκαμε της κατάστασης στην Λιβύη. Ακόμη, προειδοποιώ τους αδελφούς μου να μην παραδώσουν τα όπλα τους στις αρχές" δήλωσε ο Μοχτάρ Μπελμοχτάρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα