Κατηγορίες για συνεργάτη του Ουντάλτσοφ

Κατηγορίες για «τον σχεδιασμό μαζικών ταραχών» στη Μόσχα απαγγέλθηκαν σήμερα εναντίον ενός συνεργάτη του ρώσου αντιφρονούντα Σεργκέι Ουντάλτσοφ, που έχει διοργανώσει διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν εναντίον του Κονσταντίν Λεμπέντεφ, που συνελήφθη χθες Τετάρτη και τέθηκε υπό κράτηση, όπως αναφέρει η επιτροπή έρευνας σε ανακοίνωσή της. Ο Ουντάλτσοφ,

που επίσης συνελήφθη χθες στη διάρκεια έρευνας που πραγματοποίησε η αστυνομία στο σπίτι του, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες, όμως του απαγορεύθηκε να φύγει από τη Μόσχα.

Ο Λεμπέντεφ «δεν παραδέχεται ότι διέπραξε τις πράξεις που τον βαρύνουν και αρνείται να καταθέσει», προσθέτει η ανακοίνωση.

Αν κριθεί ένοχος ο Λεμπέντεφ κινδυνεύει να καταδικαστεί έως και σε δεκαετή κάθειρξη.

Εξάλλου η επιτροπή έρευνας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα εναντίον του Ουντάλτσοφ, ηγέτη του κινήματος Μέτωπο της Αριστεράς και σφοδρού επικριτή του Πούτιν, αλλά και κάποιων συνεργατών του, μεταξύ αυτών και ο Λεμπέντεφ.

Οι κατηγορίες της επιτροπής βασίζονται σε ένα βίντεο της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης, η οποία μετέδωσε ότι ο Ουντάλτσοφ σκόπευε να ανατρέψει με τη βία τη ρωσική κυβέρνηση, βάσει στοιχείων που διαθέτει από μια κρυμμένη κάμερα.

Ο Ουντάλτσοφ κατήγγειλε την «παραπλάνηση» που έχει στόχο να πιέσει τους συνεργάτες του να καταθέσουν εναντίον του και δήλωσε «έτοιμος να συλληφθεί ανά πάσα στιγμή».

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα ένας βουλευτής της αριστεράς, ο Ίλια Πονομάρεφ, κατήγγειλε τις κατασκευασμένες κατηγορίες που βασίζονται σε ένα βίντεο του τηλεοπτικού δικτύου NTV.

«Στις εικόνες δεν είναι ο Σεργκέι Ουντάλτσοφ, δεν είναι καν μοντάζ, αλλά έχει σκηνοθετηθεί μια σκηνή με έναν άνθρωπο που μοιάζει με τον Ουντάλτσοφ», δήλωσε ο Πονομάρεφ.

πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα