Κίνδυνος γενετικών ανωμαλιών από την εξωσωματική

Διπλάσιος είναι ο κίνδυνος για γενετικές ανωμαλίες σε όσα μωρά γεννήθηκαν μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση, σε σύγκριση με εκείνα που γεννιούνται με φυσιολογικές συνθήκες, έδειξε έρευνα αυστραλών ερευνητών.Η πρωτοποριακή έρευνα του Πανεπιστημίου Αδελαΐδας, έδειξε ότι το ρίσκο για τα ζευγάρια που χρησιμοποιούν εξωσωματική γονιμοποίηση είναι 7,2%, σε σύγκριση με 5,8% των ζευγαριών που τεκνοποιούν με φυσιολογικές μεθόδους. Αλλά όταν το σπερματοζωάριο καταλήγει στο ωάριο με την βοήθεια σύριγγας υπάρχει ένα ποσοστό 9,9 % για πιθανές γενετικές ανωμαλίες.

Η έρευνα ακόμα βρήκε ότι η ταχεία κρυοσυντήρηση των εμβρύων, μείωνε δραστικά το ρίσκο γενετικών ανωμαλιών, συμπεριλαμβανομένου της εγκεφαλικής παράλυσης και προβλημάτων καρδιάς, ειδικά με την θεραπεία της σύριγγας.

Ένα άλλο σημαντικό εύρημα της έρευνας ήταν η ανακάλυψη ότι το ρίσκο μπορεί να τριπλασιαστεί στις γυναίκες που χρησιμοποιούν ευρέως διαθέσιμες θεραπείες γονιμότητας χαμηλού κόστους -όπως η κιτρική κλομιφαΐνη- για την πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας στο σπίτι, χωρίς κλινική επίβλεψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα