Κινητοποιήσεις δικηγόρων

Σε πανελλαδική αποχή προχωρούν οι δικηγόροι από την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου έως και τις 19 του μηνός, μετά από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Το συντονιστικό των δικηγόρων συνήλθε εκτάκτως, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν τα μέλη του με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Στο θέμα παρενέβη σήμερα η Δημοκρατική Συμμαχία,

με ανοικτή επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, τον πρόεδρο του ΔΣΑ και την ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων, τα μέλη του δ.σ. του ΔΣΑ και τους δικηγόρους, στην οποία καταθέτει πέντε συγκεκριμένες προτάσεις που, όπως εκτιμά, μπορούν να αποτελέσουν τη βάση διαλόγου για την αποτροπή της έντασης μεταξύ του υπουργείου Δικαιοσύνης και του Δικηγορικού Σώματος.

Εν τω μεταξύ, σε 2ωρη παναττική στάση εργασίας (9 π.μ. - 11 π.μ.) προχωρούν οι δικαστικοί υπάλληλοι μεθαύριο Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011, με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ).

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι διεκδικούν, μεταξύ των άλλων, άμεση απόσυρση του βαθμολογίου-μισθολογίου, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, εξαίρεση της γραμματείας των δικαστηρίων από την αναλογία 10:1 στις προσλήψεις και δίκαιο φορολογικό σύστημα. 

Keywords
Τυχαία Θέματα