«Κλειδώνει» ο προϋπολογισμός

Με διαδικασίες - εξπρές η κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2012, του πλέον κρίσιμου για την οικονομική πορεία της χώρας. Οι τελευταίες λεπτομέρειες θα «κλειδώσουν» στο υπουργικό συμβούλιο που συγκαλείται σήμερα, ενώ αύριο ο προϋπολογισμός κατατίθεται στη Βουλή. Κρίσιμες επαφές για την ομαλή συνέχιση του δανεισμού και την πορεία του χρέους θα έχει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος,
ο οποίος τη Δευτέρα μεταβαίνει στις Βρυξέλλες όπου θα έχει συναντήσεις με τους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν κκ Ρομπάι και Μπαρόζο.
Χθες, συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα. Επί τάπητος τέθηκε το θέμα του κουρέματος κατά 50% του ελληνικού χρέους και η πορεία του προγράμματος ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων.

Σήμερα, ο κ. Νταλάρα θα έχει επαφές με τον επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους του ελληνικού Δημοσίου Πέτρο Χριστοδουλου .

Εν τω μεταξύ, στη Φρανκφούρτη αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους ιδιώτες πιστωτές της χώρας για την απομείωση κατά 50% της αξίας των ομολόγων που κατέχουν σύμφωνα με τη συμφωνία του Συμβουλίου Κορυφής τη 26ης Οκτωβρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα