Απεργία και καταλήψεις

Γενικές συνελεύσεις στους δήμους και καταλήψεις δημαρχιακών κτιρίων, με τους εργαζομένους να αντιδρούν στο μέτρο της κινητικότητας που περιλαμβάνει τη δημοτική αστυνομία και τους σχολικούς φύλακες. Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη μορφή και την έκταση των κινητοποιήσεων. Από νωρίς το πρωί, υπό κατάληψη τελούν η γενική γραμματεία του δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων και τα δημαρχεία Περιστερίου και Νίκαιας, ενώ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε

μηχανοκίνητη πορεία από δημοτικούς αστυνομικούς. Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την ερχόμενη Τρίτη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, με όλες τις νέες δεσμεύσεις απέναντι στην τρόικα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών με αφετηρία το άγαλμα του Βενιζέλου και κατάληξη το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, για το μέτρο της διαθεσιμότητας. Νωρίτερα, εκπαιδευτικοί έκαναν κατάληψη στα γραφεία της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τη διαθεσιμότητα καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης.

Αύριο, η ΑΔΕΔΥ προχωρά σε παναττική στάση εργασίας από τις 12, ενώ μαζί με τη ΓΣΕΕ θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΠΟΕΜ μαζί με τα σωματεία και τους εργαζόμενους σε ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΕΛΒΟ και Σκαραμαγκά στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος και αμέσως μετά θα ακολουθήσει διάβημα στους συναρμόδιους υπουργούς.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει κατά περίπτωση στο πολυνομοσχέδιο άφησε ο βουλευτής και γραμματέας της, Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας στον Αθήνα 9.,84 και τη Νόνη Καραγιάννη. Παράλληλα, επέμεινε στην άποψή του ότι η ΔΗΜΑΡ επέλεξε λάθος χρόνο, τρόπο και αφορμή να φύγει από την κυβέρνηση και πως έπρεπε να επιλέξει πειστικότερο τρόπο.

Η αυστριακή Der Standard εκτιμά ότι η απόλυση 25.000 δημοσίων υπαλλήλων σε μια χρονιά ύφεσης δεν πρόκειται να συμβάλει στην αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας, αλλά απλά θα γεμίσει τις ουρές των ανέργων έξω απότα γραφεία του ΟΑΕΔ.

Φωτορεπορτάζ: Κώστας κορέλης

Keywords
Τυχαία Θέματα