Χωρίς μετρό και αύριο η πρωτεύουσα

Νέα 24ωρη απεργία, την έβδομη κατά σειρά, θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι στο Μετρό, παρά τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν κρίνει παράνομες και καταχρηστικές τις κινητοποιήσεις. Την ίδια ώρα, στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν ΗΣΑΠ και Τραμ

από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα. Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα θα κλιμακωθούν οι απεργίες σε όλα τα μέσα μεταφοράς. Αποφασίστηκε την επόμενη Πέμπτη 31 Ιανουαρίου να ακινητοποιηθούν όλα τα μέσα, ενώ στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν την επόμενη Τρίτη.

Μεθαύριο Πέμπτη είναι προγραμματισμένη στάση εργασίας στα λεωφορεία 11:00-16:00. Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί από το πρωί σε κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης.

Εν τω μεταξύ, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης αναφορικά με τις καταγγελίες του υπουργού Ανάπτυξης περί «αδειούχων» απεργών στο μετρό ζήτησε η εισαγγελία.

Παράλληλα, θα εξεταστεί και κατά πόσον παραβιάστηκε η δικαστική απόφαση αναφορικά με την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης και καταχρηστικής.

Να αποδεχθεί έστω και τώρα τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για εξορθολογισμό της διάταξης που αφορά στην ένταξη του προσωπικού του ΟΑΣΑ στο ενιαίο μισθολόγιο, καλεί την Κυβέρνηση, το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, απευθύνεται έκκληση και στα σωματεία των εργαζομένων να σκεφτούν τις επιπτώσεις των κινητοποιήσεων τους, στο σύνολο της κοινωνίας. Στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι οι προτάσεις που έχουν υποβάλλει εγκαίρως προς την Κυβέρνηση, δεν έχουν εισακουστεί έως τώρα, ενώ πρόθεσή τους είναι να τις επαναφέρουν και στην επικείμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Το ΠΑΣΟΚ προτείνει μεταξύ άλλων την μη ένταξη ειδικοτήτων, όπως οδηγοί, τεχνικοί ή εξειδικευμένο προσωπικό στο ενιαίο μισθολόγιο.

«Η επίθεση της κυβέρνησης στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Μετρό και τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είτε με απειλές για επιστράτευση, είτε με συκοφαντίες για "συντεχνίες" και "ρετιρέ", είτε με δήθεν κλάματα για την "ταλαιπωρία του κοινού", αποσκοπεί στο τσάκισμα του ίδιου του δικαιώματος των εργαζομένων να διεκδικούν τα δικαιώματά τους», επισημαίνει το ΚΚΕ.

Τη στήριξή τους προς τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ΜΜΜ εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους η ΓΣΕΕ και το ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να ποινικοποιήσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας.

Διαβάστε προηγούμενη είδηση εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα