Με κοινές θέσεις στις διαπραγματεύσεις

Με κοινή θέση να αντικατασταθεί το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται από την ΔΕΗ από τον ενιαίο φόρο ακινήτων, θα προσέλθουν οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι στις νέες διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας που ξεκινούν από την Πέμπτη. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης

ο φόρος θα έχει «προοδευτικό χαρακτήρα» με σκοπό την «ελάφρυνση» των Ελλήνων πολιτών, ενώ επεσήμανε ότι δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη το πόσο της ελάφρυνσης και πως δεν συζητήθηκε το θέμα της μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε ότι για τις ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες ο μηχανισμός είσπραξης του φόρου θα είναι η ΔΕΗ για το 2013, ενώ για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα η είσπραξη του φόρου θα γίνεται από τις εφορίες.

Από το 2014 τον ενιαίο φόρο ακινήτων στον οποίο -όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- θα υπάρξει κάποιο αφορολόγητο θα τον εισπράττει για όλα τα ακίνητα η εφορία.

«Δεν είναι δυνατόν να μην γίνεται αντιληπτό ότι πιέσεις μπορούμε να δεχθούμε μέχρις ενός σημείου» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, ενώ σε ερώτηση για ενδεχόμενο ανασχηματισμού επεσήμανε πως είναι θέμα που αφορά τον πρωθυπουργό και πως θεωρεί αστείο και προσβλητικό να τίθεται ζήτημα δικής του συμμετοχής, καθώς το να «γίνει αντιπρόεδρος δεν σημαίνει κάτι για εκείνον, γιατί αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να τα βγάλει πέρα η χώρα».

«Προσερχόμαστε στις συζητήσεις με την τρόικα με κοινές θέσεις σε όλα τα εκκρεμή θέματα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Αναφερόμενος στο θέμα του φόρου ακινήτων δήλωσε πως μόνο για φέτος θα συνεχίσει να εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ.

Keywords
Τυχαία Θέματα