«Κόκκινο» στη δόμηση στην Καλντέρα

Σαφές κατέστη σήμερα διά στόματος του αναπληρωτή υπουργού του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκου Σηφουνάκη, ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σε σχέση με την εκτός σχεδίου δόμηση, μετά την ολοκλήρωση της ανοιχτής διαβούλευσης επί των 17 άρθρων του Προεδρικού Διατάγματος.

Παράλληλα, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι θα ανασταλεί οποιαδήποτε μελέτη και οικοδομική δραστηριότητα στην περιοχή της Καλντέρας στη Σαντορίνη, ενώ ανακοινώθηκε, επιπλέον, ότι σε εξέλιξη βρίσκονται εντατικοί έλεγχοι από το ΥΠΕΚΑ,

προκειμένου να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν όσοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τη ρύθμιση των αυθαιρέτων, χτίζοντας παράνομα, μετά τον Ιούλιο του 2011.

Ακόμη αποφασίστηκε με υπουργική απόφαση η αναστολή εκδόσεων οικοδομικών αδειών, ωστόσο, από την αναστολή εξαιρούνται μελέτες που αφορούν στην προστασία των πρανών, εργασίες συντήρησης και έργων κοινής ωφέλειας.

Ανεστάλη, επίσης, η έκδοση οικοδομικών αδειών και σε περιοχές ανατολικά του νησιού της Θηρασιάς προκειμένου να αποφευχθεί η έκδοση οικοδομικών αδειών με τους παλαιούς όρους δόμησης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα