Κοντά στον καταλογισμό ευθυνών

Στην τελική ευθεία πριν από τον καταλογισμό ή μη ποινικών ευθυνών στα μη πολιτικά πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων «πρωταγωνιστούν» στην υπόθεση αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ, βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικονομικοί εισαγγελείς που έχουν στα χέρια τους τη δικογραφία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο εισαγγελείς ζήτησαν από την Βουλή τις καταθέσεις των κυρίων Παπακωνσταντινου, Πλασκοβίτη και του

νομικού συμβούλου του πρώην υπουργού κ. Μπάνου, καθώς θεωρούν ότι στην Επιτροπή ήταν πιο λεπτομερείς και θα κρίνουν αν απαιτείται να κληθούν σε νέα κατάθεση.

Εν τω μεταξύ, στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχουν μπει κατά προτεραιότητα οι λογαριασμοί των τριών συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου μαζί με τους λογαριασμούς άλλων 60 ατόμων, από τους μεγαλύτερους καταθέτες που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Στο μεταξύ, μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Ιωάννη Συμεωνίδη κατέθεσε ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, κάνοντας λόγο για σειρά δημοσιευμάτων σε βάρος του, που θίγουν- όπως υποστηρίζει- την τιμή και υπόληψή του ως πολιτικού και προσωπικότητας.

«Ο κ. Μαρκογιαννάκης θα έπρεπε να είναι σε προανακριτική επιτροπή για δύο τουλάχιστον υποθέσεις» και ηθικά δεν έπρεπε να είναι πρόεδρος της προανακριτικής καθώς είναι δικηγόρος ενός εφοριακού από τη Θεσσαλονίκη μέλος κυκλώματος που ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο και τα ονόματα δύο μελών του κυκλώματος είναι στη λίστα Λαγκάρντ, απάντησε ο Κώστας Βαξεβάνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα