Κορυφώνεται η αντιπαράθεση

Σφοδρές και πολυμέτωπες αντιπαραθέσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και πόλωση, λίγα 24ωρα πριν από την κάλπη. Ύστατη προσπάθεια συσπείρωσης των ψηφοφόρων επιχείρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διακαναλική συνέντευξη τύπου. «Καθαρή εντολή» ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Η Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δε θα συμμετάσχει σε καμία «δήθεν αντιμνημονιακή κυβέρνηση, ενώ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την κρισιμότητα της ψήφου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απέκρουσε  ότι είναι δεδομένη η συμμετοχή του κόμματος του σε μια συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και εξαπέλυσε μύδρους κατά του Αντώνη Σαμαρά. Όπως είπε, «είναι ο κορυφαίος εκπρόσωπος μιας κυνικής πολιτικής αντίληψης», ενώ τον φωτογράφισε ως κύριο υπεύθυνο του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης, παραπέμποντας στη θητεία του ως υπουργού Εξωτερικών το 1990. Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο κ. Βενιζέλος και κατά του Αλέξη Τσίπρα. «Έχει αποχαλινωθεί, είναι πολιτικός υβριστής, η πρόταση του κόμματός του οδηγεί με ακαριαίο τρόπο έξω από το ευρώ, είναι η επιτομή του πολιτικού τυχοδιωκτισμού», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, επισήμανε ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων και οι συσχετισμοί τώρα διαμορφώνονται, ενώ καυτηρίασε την επαπειλούμενη άνοδο της Χρυσής Αυγής, χαρακτηρίζοντας τους εκπροσώπους της «φιλοναζιστές και νοσταλγούς της 21ης Απριλίου»

«Δεν θέλω συγκυβέρνηση. Θέλω καθαρή εντολή» τόνισε και πάλι ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Θεσσαλονίκη και τόνισε την ανάγκη για ανάπτυξη. «Δεν είμαστε ίδιοι με το ΠΑΣΟΚ. Εμείς δεν είπαμε ψέματα στον λαό» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΝΔ κι επανέλαβε ότι υπάρχει δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου. Επίσης ο κ Σαμαράς, έκανε γνωστό, την απόφαση της ΝΔ να προχωρήσει ως κυβέρνηση σε μία και μόνη Εξεταστική Επιτροπή για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο. Τελος ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε, τα περί επανελέγχου του «πόθεν έσχες» όσον μετείχαν σε κυβερνήσεις, από το 1974, καθώς και τη δέσμευση για αποκατάσταση των επιδομάτων στους πολυτέκνους, των χαμηλών συντάξεων. Παρών και ο Κώστας Καραμανλής που έκανε νέα δήλωση στήριξης.

Δεν θα συμμετάσχει το ΚΚΕ σε καμιά «δήθεν αντιμνημονιακή κυβέρνηση» δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Πεδίο του Άρεως. Παράλληλα, έκανε έκκληση σε όλα τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα να ψηφίσουν ΚΚΕ ακόμη κι αν δεν συμφωνούν με όλες τις θέσεις του κόμματος. «Αν μείνει ανεκμετάλλευτη για το λαό η εκλογική αναμέτρηση, τότε την άλλη μέρα, υπό πολύ χειρότερες συνθήκες, θα αντιμετωπίσει τη θύελλα που έρχεται, τόνισε.

«Να αναλογιστούμε την κρισιμότητα της ψήφου, ώστε να μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί η πορεία προς την δυστυχία του ελληνικού λαού. Δώστε ψήφο στην Αριστερά για να δημιουργηθεί αριστερή κυβερνητική πλειοψηφία», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. "Βενιζέλος και Σαμαράς δεν τόλμησαν να μιλήσουν μπροστά σας και κρύφτηκαν σε μικρά γήπεδα", τόνισε μεταξύ άλλων ο κ Τσίπρας μιλώντας σε α

Keywords
Τυχαία Θέματα