Κούβα: Ελεύθερη η αντικαθεστωτική Γ.Σάντσες

Η Κουβανή μπλόγκερΓιοάνι Σάντσες ανακοίνωσε μέσωτου λογαριασμού της στο Twitter πως "αφέθηκεελεύθερη, αφού κρατήθηκε από τις αρχέςγια 30 ώρες" και ευχαρίστησε "όλουςεκείνους που ύψωσαν τις φωνές καιέστειλαν μηνύματα ώστε να μπορέσει ναεπιστρέψει σπίτι της".

Η γνωστή αντικαθεστωτικήμπλόγκερ, 37 ετών, συνελήφθη μαζί με τονσύζυγό της δημοσιογράφο ΡεϊνάλντοΕσκομπάρ στο Μπαγιάμο, 750 χιλιόμετρανοτιοανατολικά της Αβάνας, όπου είχανμεταβεί για την δίκη

ενός νεαρού Ισπανούπολιτικού.

"Μας άφησαν ελεύθερους!30 ώρες κράτησης και πολλά ανέκδοτα γιανα διηγηθώ", έγραψε στο Twitter η Σάντσες,η οποία έχει κερδίσει πολλά διεθνήβραβεία για το μπλογκ τηςwww.desdecuba.com/generaciony.

"Τουλάχιστον άλλοιοκτώ αντιφρονούντες συνελήφθησαν"στο Μπαγιάμο στη διάρκεια της δίκης τουΑνχελ Καρομέρο, δήλωσε ο αντικαθεστωτικόςΕλιζάρντο Σάντσες.

Ο 26χρονος Καρομέροηγέτης της Νεολαίας του ισπανικούκυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος δικάζεταιμε την κατηγορία της ανθρωποκτονίαςαπό αμέλεια για το θάνατο του Κουβανούδιαφωνούντα Οσβάλντο Πάγια, σε τροχαίοστις 22 Ιουλίου στο Μπαγιάμο.

Η εισαγγελία έχειζητήσει την ποινή επταετούς κάθειρξηςγια τον Ισπανό. Το δικαστήριο θα εκδώσειτην απόφασή του "μέσα στις επόμενεςημέρες", ανακοίνωσαν οι κουβανικέςαρχές.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα