Κρίσιμες αποφάσεις και διλήμματα

Επί τάπητος βρίσκονται στο τραπέζι της συνάντησης του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου και του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλου, τα πρόσθετα μέτρα 4,4 δισ. ευρώ περίπου (2% του ΑΕΠ) που ζητεί η τρόικα για το 2011 και το 2012.  Τα δύσκολα σημεία της νέας δανειακής σύμβασης θα οριστικοποιηθούν στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

που στηρίζουν την κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα αύριο, χωρίς να αποκλείεται και η Πέμπτη. Αργότερα εντός της ημέρας ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να συναντηθεί και με τους επικεφαλής της τρόικας.
Το μεγαλύτερο τμήμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο απομένουν ανοικτά ορισμένα κρίσιμα θέματα, όπως οι μισθοί, οι συντάξεις και η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Κλειδί για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις αναδεικνύεται και η δυνατότητα του Δημοσίου να έχει λόγο στις Τράπεζες μετά την επανακεφαλαιοποίηση τους.

Μιλώντας στο Mega, σήμερα ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής, τόνισε ότι η χώρα είναι στα όρια της επίσημης χρεοκοπίας και είναι η ώρα να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega, o κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε για το θέμα των μισθών ότι η κυβέρνηση δεν έχει προσκρούσει σε τοίχο και σημείωσε ότι «πρέπει να περιμένουμε το τελικό αποτέλεσμα», το οποίο -όπως είπε- «μπορεί να έχει και δύσκολες αποφάσεις».

«Όταν θα φτάσουμε δεν θα είναι χωρίς πόνο και κόστος η συμφωνία», υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνηση πιστεύει ότι τυχόν μείωση των μισθών μπορεί να έχει πολύ αρνητικές παρενέργειες.

Ο κ. Καψής επεσήμανε ότι «στο τέλος θα πρέπει να αποφασίσουμε εάν θα τηρήσουμε τις κόκκινες γραμμές ή θέλουμε το δάνειο», καθώς και ότι «αν πούμε ''όχι'' στη συμφωνία θα πρέπει να πούμε μετά πώς θα προχωρήσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα