Κρίσιμη εβδομάδα

«Καυτή» η εβδομάδα που ξεκινά με την έλευση κλιμακίου της τρόικας αύριο και την κυβέρνηση να κάνει αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό μέτρων ύψους 11,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη διετία. Το ραντεβού των επικεφαλής της τριμερούς με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, έχει κλειστεί για την Πέμπτη. Οι πληροφορίες φέρουν το οικονομικό επιτελείο να έχει εντοπίσει μέτρα περίπου 8 δισ. ευρώ. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου

στις ΔΕΚΟ, την επιβολή πλαφόν στις συντάξεις πάνω από 2.400 ευρώ, ανάθεση υπηρεσιών του Δημοσίου σε ιδιώτες, αύξηση των ωρών εργασίας των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και συγχώνευση τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Ωστόσο για να κλείσει το πακέτο των 11,5 δισ, η κυβέρνηση αναζητά ακόμη τρία δισεκατομμύρια ευρώ, που, αν δεν βρεθούν από άλλες περικοπές, υπάρχουν πληροφορίες για νέες περικοπές σε κοινωνικά επιδόματα, φαρμακευτική δαπάνη και άλλων κονδυλίων για την υγεία, χωρίς να αποκλείεται και η συγχώνευση νοσοκομείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι πρώτοι 20 δημόσιοι οργανισμοί που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν, ενώ έως το τέλος Αυγούστου αναμένεται να ακολουθήσουν άλλοι 200 οργανισμοί και η μετάταξη περίπου 4.000 υπάλληλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα