Κρίσιμη ψηφοφορία για τη χώρα

Προς ψήφιση τα μεσάνυχτα θα έρθουν τρία κεφάλαια: το PSI, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να υπογράψουν τη νέα σύμβαση. «Το οικονομικό πρόγραμμα και η χρηματοδοτική στήριξη που θα το συνοδεύει, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να διασώσουμε τα σημαντικότερα κεκτημένα των τελευταίων δεκαετιών”  τόνισε. Στις 14.00 ξεκινά στην ολομέλεια

της Βουλής η κρίσιμη συζήτηση του νέου οικονομικού προγράμματος.

«Βρισκόμαστε σε απόσταση αναπνοής από το σημείο μηδέν», τόνισε στο χθεσινό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός.

Την υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης ζήτησαν Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς οι οποίοι έθεσαν και ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

Στη ΝΔ, περίπου 20 βουλευτές, είτε εξέφρασαν την πρόθεση να την καταψηφίσουν, είτε άσκησαν κριτική και διατύπωσαν προβληματισμούς.

Στο ΠΑΣΟΚ, ξεπερνούν τους 10 οι βουλευτές που έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση. Πέμυ Ζούνη και Δημήτρης Βαρβαρίγος υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Η Κεντρική Επιτροπή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού έκανε δεκτή την εισήγηση Καρατζαφέρη, να καταψηφιστεί η δανειακή σύμβαση.

Τη δυσπιστία του για την αποτελεσματικότητα των μέτρων, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Παναγιώτης Μελάς, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τους Φρόσω Ζαγορίτου και Γιάννη Θεοδόση. Τόνισε ότι δεν συμμερίζεται την άποψη ότι αν δεν περάσει το μνημόνιο η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και μίλησε για μέτρα που εξοντώνουν τον Ελληνικό λαό.

Άδικα και μη αποτελεσματικά, έκρινε τα μέτρα ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο Χανς Σβόμποτα, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Γιώργο Αποστολίδη. Εκτίμησε όμως ότι η Ελλάδα δεν έχει εναλλακτική λύση, παρά να τα δεχθεί.

Έκκληση στους βουλευτές να υπερψηφίσουν τη συμφωνία, απευθύνει ο διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα. Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, εκτιμά ότι στις αρχές του 2013, εάν εφαρμοστεί το πρόγραμμα, η οικονομία θα παρουσιάσει ανάπτυξη.

“Οι υποσχέσεις της Ελλάδας δεν μας αρκούν” διαμηνύει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και καλεί την Αθήνα να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα