Κρίσιμη συνάντηση για το αντιρατσιστικό ν/σ

Ολοκληρώθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου, η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, στη σκιά και των διαφωνιών που έχουν εκφραστεί στους κόλπους της τρικομματικής κυβέρνησης για το αντιρατσιστικό ν/σ, ενώ αναμένεται να συζητηθούν και ζητήματα λειτουργίας της κυβέρνησης. Παρών στη σύσκεψη και ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας. Προηγήθηκε η έκθεση της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής που εντόπισε πλήθος αντισυνταγματικών διατάξεων και αόριστων αναφορών στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη, επισημαίνοντας

ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο αντιμετωπίζει με επάρκεια τα περισσότερα θέματα και εξηγώντας ότι το μόνο που χρειάζεται είναι μικρές προσθήκες.

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ

«Κακή υπηρεσία προσφέρει στην κυβέρνηση και στην αναγκαία συνεννόηση των κυβερνητικών εταίρων όποιος είχε την έμπνευση να επισπευσθεί η διατύπωση και άμεση δημοσιοποίηση του πρακτικού της κεντρικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο λίγες μόνο ώρες πριν από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ.

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η ΚΕΝΕ δεν είναι επιτροπή της βουλής ή ανεξάρτητη αρχή αλλά βοηθητικό όργανο της κυβέρνησης με αρμοδιότητα όχι την αξιολόγηση της σκοπιμότητας των νομοθετικών πρωτοβουλιών αλλά τη νομοτεχνική επεξεργασία των σχεδίων νόμου.

Εν τω μεταξύ, η κοινή γραμμή και προσέγγιση των κκ Ρουπακιώτη και Βενιζέλου σε ό,τι αφορά το αντιρατιστικό νομοσχέδιο επαναβεβαιώθηκε στη συνάντηση τους νωρίτερα στην Ιπποκράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα