Την Κυριακή το Eurogroup για την Κύπρο

Αύριο στις 7 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί τελικώς το Eurogroup για την Κύπρο, όπως γνωστοποίησε ο επικεφαλής του, Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Ντάισελμπλουμ. Ακόμη δεν έχει καθοριστεί ο ακριβής χρόνος αναχώρησης του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, καθώς όλα εξαρτώνται από την έκβαση
της νέας συνάντησης που έχει αυτή την ώρα η τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών. Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, απέφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το κούρεμα της τράπεζας Κύπρου, ενώ τόνισε πως το νομοσχέδιο ενδεχομένως να κατατεθεί απόψε στη Βουλή.

Ο Κύπριος υπουργός τόνισε ότι τα πράγματα πάνε καλά ωστόσο υπάρχουν δύο με τρία αγκάθια και ελπίζει να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως, χωρίς όμως να διευκρινίσει ποια είναι τα προβλήματα και τι συνέπειες μπορεί να έχουν.
Η Λευκωσία εμμένει στη θέση της να μη γίνει αναδιάρθρωση και της Τράπεζας Κύπρου όπως επέμενε αρχικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχουν ενστάσεις.
Εξάλλου, η τρόικα φέρεται να αποδέχεται την πρόταση της κυπριακής πλευράς για κούρεμα των καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου και το κρίσιμο σημείο που απομένει, είναι κατά πόσο θα εξαιρεθούν ή όχι τα Ταμεία Πρόνοιας.

Ομάδα ειδικών από τη Βρετανία έσπευσε για την παροχή τεχνικής βοήθειας ως προς την αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα της χώρας. Στην Κύπρο μετέβη και κλιμάκιο της τράπεζας Πειραιώς, προκειμένου να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες και να υπογράψει τις συμβάσεις για την εξαγορά των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, εξετάζει το ενδεχόμενο οι τράπεζες στην Μεγαλόνησο να μείνουν κλειστές ακόμα μία ημέρα, έως την Τετάρτη.
Keywords
Τυχαία Θέματα