Κρίσιμη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ

Επί τάπητος έχουν τεθεί αυτή την ώρα στην  συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ οι προτάσεις των εργοδοτικών φορέων για το «πάγωμα» των μισθών και των αυξήσεων από ωριμάνσεις. Παράλληλα, η τρόικα πιέζει ασφυκτικά για μειώσεις, τόσο στο 13ο και 14ο, όσο και στον κατώτατο μισθό. Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα σεβαστεί αυτό που θα συμφωνήσουν οι κοινωνικοί εταίροι, αν και οι συνδικαλιστές ανησυχούν για «μονομερείς» κινήσεις που θα μειώσουν περαιτέρω το εισόδημα
των εργαζομένων.Η ΓΣΕΕ τονίζει ότι δεν θα δεχθεί αλλαγή της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σχετικά με τον κατώτατο μισθό και τα επιδόματα. «Μπορούμε να συζητήσουμε για το μη μισθολογικό κόστος, για την προστασία των θέσεων εργασίας αλλά όχι την Εθνικής Συλλογική Σύμβαση» λένε ο συνδικαλιστές.

Την Δευτέρα, οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και του ΣΕΤΕ συνεδρίασαν στα γραφεία του ΣΕΒ. Έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες ζητούν το πάγωμα των μισθών για μια τριετία, την στιγμή που η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) προβλέπει για φέτος (1η Ιουλίου) αυξήσεις στο 2,6%.

Στην πρόταση των εργοδοτών περιλαμβάνεται και το αίτημα για μείωση του μη μισθολογικού κόστους με μείωση στις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές.
Σε αυτό το σημείο συμφωνεί και η ΓΣΕΕ, η οποία επιμένει σε αντισταθμιστική ρύθμιση για τη διασφάλιση των ασφαλιστικών ταμείων.
Keywords
Τυχαία Θέματα