Κριτική Κλίντον στους ρεπουμπλικάνους

Επίθεση στους ρεπουμπλικάνους αντιπάλους του Μπαράκ Ομπάμα εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, λέγοντας πως υπερασπίζονται την οικονομική πολιτική της λιτότητας, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει αποτύχει στην Ευρώπη.

Ο Κλίντον, που συμμετείχε σε τρεις συγκεντρώσεις στη Νέα Υόρκη με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την προεκλογική εκστρατεία του Ομπάμα, κατηγόρησε τον Μιτ Ρόμνεϊ και τους ρεπουμπλικάνους
που ελέγχουν το Κογκρέσο ότι υποστηρίζουν μια σκληρή γραμμή εναντίον των ελλειμμάτων, παρόμοια με αυτή που επικρατεί στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης.

Τέσσερις ημέρες μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων που δείχνουν οικονομική επιβράδυνση στις ΗΠΑ, αλλά και την αύξηση κατά 0,1% της ανεργίας για τον Μάιο (8,2%), ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως δύο λόγοι εξηγούν αυτήν την κατάσταση. «Ο πρώτος είναι η Ευρώπη που δεν μπορούμε να ελέγξουμε... και ο άλλος είναι οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο και ο υποψήφιός τους Μιτ Ρόμνεϊ που έχουν υιοθετήσει την ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ποιος θα φανταζόταν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι, που εδώ και δεκαετίες κορόιδευαν την Γηραιά Ήπειρο, θα κατέληγαν να υιοθετήσουν την οικονομική της πολιτική; Αλλά αυτό έχουν κάνει», πρόσθεσε.

Για τον ίδιο, οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν μια οικονομική πολιτική που παραπέμπει κατευθείαν στη λιτότητα και την ανεργία.

Τέλος, κλιμακώνοντας την επίθεσή του, έκανε ένα ακόμη δηκτικό σχόλιο, όσον αφορά τη στάση των αντιπάλων του Ομπάμα. «Ας ακολουθήσουμε την οικονομική πολιτική της ζώνης του ευρώ. Το ποσοστό ανεργίας της είναι κατά μέσο όρο 11%. Μπορούμε να τα καταφέρουμε αν πραγματικά προσπαθήσουμε».

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο  
Keywords
Τυχαία Θέματα