Κύπρος: Απρόσκοπτη παραμένει η ροή καταθέσεων

Απρόσκοπτη παραμένει η ροή ξένων καταθέσεων και εταιρειών προς την Κύπρο, παρά τις υποβαθμίσεις από τους τρεις οίκους αξιολόγησης και τη διασύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στην οικονομική ιστοσελίδα "Stockwatch", οι καταθέσεις ξένων εταιρειών έφθασαν τον Απρίλιο στα €21,6 δισ. παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση 19,5%.

Παρόμοια τάση δείχνουν
και τα στοιχεία της Εφορίας εταιρειών για την εισροή νέων εταιρειών, που είναι συνήθως καλή ένδειξη των συνθηκών που επικρατούν στο διεθνές επιχειρείν.

Οι αιτήσεις για εγγραφές εταιρειών αυξήθηκαν κατά 20,4% τον Μάιο, φθάνοντας τις 1784 έναντι 1482 τον περσινό Μάιο.

Το πεντάμηνο του 2011 οι αιτήσεις για εγγραφές εταιρειών παρουσιάζουν αύξηση 5,3%, στις 8162 από 7754 πέρσι.Στα μεγάλα ελεγκτικά γραφεία εκφράζεται ικανοποίηση για τη μέχρι τώρα πορεία των εργασιών, υπάρχει όμως προβληματισμός για το κλίμα που άρχισε να δημιουργείται στους κόλπους των ξένων επενδυτών για την Κύπρο.Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στις τράπεζες, οι οποίες βρίσκονται επί ποδός για να εξηγούν σε ξένους επενδυτές ότι η κεφαλαιακή βάση και ρευστότητα των κυπριακών τραπεζών είναι από τις πιο υψηλές στην Ευρώπη.
Keywords
Τυχαία Θέματα