«Λευκό» σκηνικό

Τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα με τις περισσότερες περιοχές να έχουν ντυθεί στα λευκά. Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το τελεφερίκ και πάνω και στην οδό Αγίου Μερκουρίου, από τα Βασιλικά Κτήματα έως τον 'Αγιο Μερκούριο, ενώ λόγω παγετού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Πεντέλη, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως τον 'Αγιο Πετρο. Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων απο Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο. Με κλειστού τύπου πλοία διεξάγονται τα δρομολόγια προς Αργοσαρωνικό.
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στα πελάγη φτάνουν και τα 9 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη χώρα, εκτός από τη Μακεδονία και τη Θράκη, όπου παρατηρούνται τα περισσότερα προβλήματα, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται επίσης:

Στη Βοιωτία, στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμου Τανάγρας.

Στην Εύβοια, στην επαρχιακή οδό Στενής- Στροπώνων και στις δημοτικές οδούς Σταυρού- Αγ. Σοφίας, Αγ. Αθανασίου- Γλυφάδας και Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Στη Δυτική Ελλάδα στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου- 'Ανω Χώρας, από το Δ. Δ. Λιμνήστας και άνω, Ναυπάκτου- Πλατάνου- Αράχωβας, στην Πελοπόννησο στοςε επαρχιακές οδούς Γκούρας- Δερβενίου, από 1ο χλμ. έως 17ο χλμ, Γκούρας- Λυκουριάς, από 1ο χλμ. έως 18,5ο χλμ και Γκούρας- Κιάτου, από 1ο χλμ. έως 20ο χλμ.

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά, στις επαρχιακές οδούς Βρύσες- Σφακιά, από Ασκυφού έως Ίμπρο και Χανίων- Ομαλού, από Λάκκους έως Ομαλό.
 

Εξάλλου, στην Ορεστιάδα λόγω αύξησης των υδάτων του ποταμού «Ερυθροπόταμου», διεκόπη για προληπτικούς λόγους η κυκλοφορία των οχημάτων επί της δυτικής γέφυρας.

Στη Ροδόπη, λόγω αυξημένης στάθμης του νερού, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα σημεία:

Διάβαση ποταμού Λισσού (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου).
Διάβαση ποταμού Κομψάτου (περιοχή Μωσαϊκού).
Διάβαση ποταμού μεταξύ Ποντικόρεμα μεταξύ Αρριανών - Φιλύρας.
Διάβαση ποταμού μεταξύ Ιασσίου - Εβρενού.
Διάβαση ποταμού μεταξύ Αετοκορυφής - Διώνης.
Διάβαση ποταμού μεταξύ Λοφαρίου - Στρύμης.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ
Γενικά χαρακτηριστικά-προειδοποιήσεις: Σύμφωνα με την ΕΜΥ, δεν αναμένεται σημαντική μεταβολή του καιρού. Βόρειοι άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αυξημένες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 3 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: γενικά αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιονίου τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πε
Keywords
Τυχαία Θέματα