«Λίγο αέρα να ανασάνουμε»

Mε δηλώσεις του στη γερμανική Bild, o πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζητά από τους δανειστές να δώσουν περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα, για να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ζητήσει οι πιστωτές, ως προϋπόθεση για την οικονομική ενίσχυση. «Το μόνο που θέλουμε είναι ένα λίγος αέρας να ανασάνουμε για να τρέξει η οικονομία και να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα. Περισσότερος χρόνος δεν σημαίνει

αυτόματα περισσότερα χρήματα» δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα, ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έχει σήμερα κρίσιμη συνάντηση με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 17.30 και αμέσως μετά οι δύο άνδρες θα προβούν σε δηλώσεις. Κατόπιν, ο κ. Γιούνκερ θα επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου το βράδυ ο πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του.


Στο επίσημο πρόγραμμα επαφών του κ. Γιούνκερ στην Αθήνα δεν περιλαμβάνεται συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, παρόλο που η Κουμουνδούρου φέρεται να έχει εκφράσει επισήμως το ενδιαφέρον της για μία τέτοια συνάντηση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα