Δεν θα ληφθούν οριζόντια μέτρα

Στη λήψη διαρθρωτικών και όχι οριζοντίων μέτρων προσανατολίζεται η κυβέρνηση, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές από τις Βρυξέλλες, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής των 28 επιστρατεύοντας τα παραδείγματα μέτρων κατά της εισφοροδιαφυγής και περιστολής των δαπανών στα συμβούλια των ΔΕΚΟ. Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα εξελιχθεί χωρίς αναταράξεις

και βάσει των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει και οι δυο πλευρές, ενώ επιβεβαιώνουν ότι επίκειται και νέα συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ στο αμέσως προσεχές διάστημα. Αναφορικά με το φόρο στα ακίνητα, οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για περαιτέρω μείωση του ΕΤηΔΕΕ μέσω της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης εξηγώντας ότι περί το 80% θα πληρώνει κάτω από 90 ευρώ το χρόνο. Τέλος, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους ο πρωθυπουργός κατά τη παρέμβαση του στη Σύνοδο συνέδεσε ευθέως το βάρος, που υφίσταται η χώρα από τους παράνομους μετανάστες με τον υπέρογκο αριθμό ανέργων.

Στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες επικαιροποίησης των δυνατοτήτων της χώρας στον τομέα της ψηφιακής οικονομίας αλλά και στο κοινό μέτωπο για την παράνομη μετανάστευση.

Στην ολιγόλεπτη πεντάλεπτη- σύμφωνα με το Βερολίνο- συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά δεν συζητήθηκε το ενδεχόμενο ελάφρυνσής του ελληνικού προγράμματος, υπογράμμισε σε συνέντευξη μετά την Σύνοδο Κορυφής, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ.

Ηστάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα παραμένει σταθερή, διαμηνύει το Βερολίνο και παραπέμπει για τα περαιτέρω στην τρόικα

«Ο κ. Σαμαράς, ο υπάκουος και καλός μαθητής της κ. Μέρκελ, στα πέντε λεπτά συνομιλίας που η ίδια του χάρισε στο περιθώριο της Συνόδου, κατά δήλωσή της, εισέπραξε το αναμενόμενο μάθημά του» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του.

Keywords
Τυχαία Θέματα