Λίβανος: Ημέρα πένθους η σημερινή

Οργισμένοι διαδηλωτέςαπέκλεισαν σήμερα Σάββατο δρόμους σεόλο στο Λίβανο, σε ένδειξη διαμαρτυρίαςγια τη δολοφονία την Παρασκευή τουεπικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριώντης λιβανικής αστυνομίας, του στρατηγούΟυίσαμ αλ-Χάσαν.

Ο Λίβανος κήρυξε ημέραπένθους τη σημερινή για να θρηνήσει ταθύματα της ισχυρής έκρηξης του παγιδευμένουαυτοκινήτου στη χριστιανική γειτονιάΑσραφίγια της Βηρυτού.

Το υπουργικό συμβούλιοσυγκαλείται εκτάκτως σήμερα. Στησυνεδρίαση θα μετάσχουν επικεφαλήςδιαφόρων υπηρεσιών ασφαλείας, τηνεπομένη της έκκλησης της αντιπολίτευσηςγια παραίτηση της κυβέρνησης

στην οποίαη σιιτική Χεζμπολάχ, σύμμαχος τηςΔαμασκού, έχει σημαντικό ρόλο.

Σύσσωμος ο λιβανικόςΤύπος γράφει ότι η χώρα θα πρέπει ναπεριμένει "τα χειρότερα" μετά τηδολοφονία αυτή.

Τα τοπικά τηλεοπτικάδίκτυα μετέδωσαν ότι οι κινητοποιήσειςπραγματοποιούνται κυρίως στις σουνιτικέςπεριοχές της Βηρυτού, στη νότια πόληΣιδώνα και στην Τρίπολη του βορείουΛιβάνου.

Η αντισυριακή οργάνωση"14 Μαρτίου" της λιβανικήςαντιπολίτευσης κατηγόρησε τη συριακήκυβέρνηση για τη δολοφονία αυτή.

Ο στρατηγός αλ-Χάσαν,σουνίτης μουσουλμάνος και συνεργάτηςτου επικεφαλής της αντιπολίτευσης ΣάαντΧαρίρι, είχε αποκαλύψει πρόσφατα μιαυποστηριζόμενη από τη Συρία συνωμοσίαπου είχε στόχο την πρόκληση αναταραχήςστο Λίβανο. Στην έρευνά του περιλαμβανόταντο όνομα ενός φιλοσύρου Λιβανέζουπολιτικού και ενός στενού συνεργάτητου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ σε σχέσημε τον σχεδιασμό βομβιστικών επιθέσεωνστο Λίβανο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα