Λίβανος: Ισχυρή έκρηξη με δεκάδες τραυματίες

Η έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σήμερα το πρωί σε σιιτική νότια συνοικία της Βηρυτού προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον 38 ανθρώπων, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε νοσοκομειακός αξιωματούχος.

Η πληροφορία πως σκοτώθηκε ένας εργαζόμενος στο χώρο στάθμευσης όπου σημειώθηκε η έκρηξη, δεν έχει επιβεβαιωθεί από νοσοκομειακή πηγή.

Άνδρες της Χεζμπολάχ έχουν αποκλείσει την περιοχή,

η οποία θεωρείται προπύργιο της σιιτικής οργάνωσης.

Η ένταση στο Λίβανο κλιμακώνεται μετά την ανάμιξη της Χεζμπολάχ στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, καθώς μαχητές της πολεμούν πλέον στο πλευρό των καθεστωτικών δυνάμεων κατά των σουνιτών ανταρτών που θέλουν την ανατροπή του Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Αυτό είναι έργο πρακτόρων που προσπαθούν να δημιουργήσουν σύγκρουση στον Λίβανο», δήλωσε ο Άλι Μέκνταντ, βουλευτής της Χεζμπολάχ, ο οποίος μετέβη στο σημείο της έκρηξης.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου Μαρουάν Σαρμπέλ δήλωσε ότι η επίθεση αυτή ήταν «μια εγκληματική ενέργεια, με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας και την πρόκληση θρησκευτικής σύγκρουσης μεταξύ σουνιτών και σιιτών».

Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία έχει δημιουργήσει πόλωση στον Λίβανο, ο οποίος δεν έχει ακόμη επουλώσει τα τραύματά του από τον εμφύλιο που είχε διχάσει τη χώρα λόγω των θρησκευτικών συγκρούσεων, όπως τώρα συμβαίνει στη Συρία.

Οι σουνίτες μουσουλμάνοι του Λιβάνου, στην πλειοψηφία τους, στηρίζουν τους αντάρτες στη Συρία, ενώ οι σιίτες υποστηρίζουν τον πρόεδρο Άσαντ ο οποίος ανήκει στη θρησκευτική μειονότητα των αλαουιτών, ένα παρακλάδι του σιιτικού Ισλάμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα