Λυπάται ο Πετρέους

Ο Ντέιβιντ Πετρέους, ο οποίος παραιτήθηκε από αρχηγός της CIA εξαιτίας εξωσυζυγικής σχέσης, «λυπάται από πολλές πλευρές για την υπόθεση αυτή», σύμφωνα με πρόσωπό του περιβάλλοντός του.

«Λυπάται από πολλές πλευρές, δεν πιστεύω ότι οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει πόσο τον έχει πλήξει, την οικογένειά του, και σε κάποιο βαθμό, τη χώρα, διότι κατείχε μία θέση που απαιτούσε πλήρη δέσμευση», δήλωσε ο Στιβ Μπόιλαν, φίλος και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Ντέιβιντ Πετρέους.

«Λυπάται για την απουσία ευθυκρισίας

και πειθαρχίας μάλλον περισσότερο από ό,τι μπορεί να εξηγήσει με λόγια», είπε.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης αυτής αμαυρώνει τη φήμη του δημοφιλέστερου αμερικανού στρατιωτικού και ενταφιάζει τις πολιτικές φιλοδοξίες ενός ανθρώπου στο πρόσωπο του οποίου πολλοί έβλεπαν έναν ρεπουμπλικανό υποψήφιο για τον Λευκό Οίκο.

Ο Ντέιβιντ Πετρέους έπραξε απολύτως σωστά και παραιτήθηκε από τη θέση του ως διευθυντής της CIA, λόγω της εξωσυζυγικής σχέσης που διατηρούσε, διότι αυτή η θέση απαιτεί «προσωπική ακεραιότητα», δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας, των Ηνωμένων Πολιτειών, Λίον Πανέτα.

Εν τω μεταξύ, ο ανώτατος αμερικανός στρατιωτικός διοικητής στο Αφγανιστάν, ο στρατηγός Τζον Αλεν, αποτελεί αντικείμενο έρευνας για πιθανή ανάρμοστη επικοινωνία με τη γυναίκα που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται ο Πετρέους, ανακοίνωσε αξιωματούχος του Πενταγώνου που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα δήλωσε στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στην Αυστραλία ότι ζήτησε να καθυστερήσει ο διορισμός του Αλεν ως διοικητή της Αμερικανικής Ευρωπαϊκής Διοίκησης και Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη. Ο πρόεδρος Ομπάμα συμφώνησε με αυτό.

Ο Αλεν, που αρνείται τις κατηγορίες, θα παραμείνει στο πόστο του, αλλά ο Πανέτα προέτρεψε τη Γερουσία να εγκρίνει το συντομότερο δυνατον τον διάδοχό του, στρατηγό Τζόζεφ Ντάνφορντ.

Πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα