Λύση για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το ζήτημα της προστασίαςτου Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου,το οποίο βρίσκεται στην οδό Τοσίτσα,μια περιοχή, η οποία τα τελευταία χρόνιαέχει γεμίσει από περιθωριακά στοιχεία,απασχόλησε την τελευταία συνεδρίασητου Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Οι εργαζόμενοι πρότειναντην τοποθέτηση κινητών κάγκελων, ταοποία θα είναι ανοιχτά την ημέρα και θακλείνουν τη νύχτα, κάτι όμως που βρήκεαντιδράσεις, τόσο από αρχαιολόγους όσοκαι από τη Γενική Γραμματέα του ΥπουργείουΠολιτισμού και Τουρισμού Λίνα Μενδώνη,η οποία τόνισε ότι "με την περίφραξητου μουσείου, ουσιαστικά, το αποκλείουμεαπό την πόλη."

Τελικά

δεν πάρθηκεαπόφαση και το ζήτημα θα επανεξεταστείσε επόμενη συνεδρίαση του ΚΑΣ.

Η Πρόεδρος του ΣωματείουΕλλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα,μιλώντας για το θέμα αυτό στη ΒάναΛυκομήτρου, επεσήμανε ότι η λογική δενήταν αν απομονωθεί το μουσείο.

Όπως είπε η Πρόεδροςτων Ελλήνων Αρχαιολόγων το βράδυ γίνεταιχρήση ναρκωτικών μπροστά στα σκαλιάτου μουσείου και το πρωί οι εργαζόμενοιβρίσκουν αίματα στις σκάλες τους.

"Ιδεολογικά δεν συμφωνώμε τα κάγκελα γιατί πρέπει να είναιανοιχτά", τόνισε η κ Κουτσούμπα, "ωστόσοθα πρέπει να καταλάβουμε και τουςεργαζόμενους του μουσείου που καθημερινάψάχνουν τρόπους να φτάσουν στη δουλείατους το πρωί χωρίς να περνάνε πάνω απόαίματα και θύματα της ανθρώπινηςαξιοπρέπειας."

Η κυρία Κουτσούμπααναφέρθηκε και στην ηγεσία του ΥΠΠΟΤ ηοποία όπως είπε δεν έχει κάνει πολλάπράγματα. "Πρέπει να θεραπεύσει τοπρόβλημα και όχι να το κοιτά αφ' υψηλού" επεσήμανε.

Ακόμα είπε πως στις 5Απριλίου που θα εγκαινιαστεί η διεθνούςφήμης έκθεση με τον υπολογιστή τωνΑντικυθήρων, την οποία χρηματοδοτούνΕλβετοί ορολογοποιοί, το ΥΠΠΟΤ θα πρέπεινα παρέχει τη φύλαξη, που θα επιτρέπειστο Μουσείο να παραμένει όλη τη μέραανοιχτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα