Μαίνονται οι μάχες στη Συρία

Άρματα μάχης του συριακού στρατού αναπτύχθηκαν στην πόλη Ντέιρ αλ Ζορτο Σάββατο για να υποστηρίξουν τις τακτικές δυνάμεις και τους παραστρατιωτικούς που είναι πιστοί στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, που δέχθηκαν επίθεση μετά το θάνατο τριών διαδηλωτών, όπως είπαν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

«Παλιά ρωσικά άρματα μάχης T-54 και θωρακισμένα οχήματα έλαβαν θέσεις» στην πόλη και «κάθε μισή ώρα ακούμε πυρά από άνδρες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού εναντίον μπλόκων που επανδρώνουν άνδρες της ασφάλειας

και Σαμπίχα παραστρατιωτικοί πιστοί στον Άσαντ», είπε ένας από τους ακτιβιστές, ο Αμπού Άμπντελ Ραχμάν.

Η Ντέιρ αλ Ζορ βρίσκεται 450 χλμ. βορειοανατολικά της Δαμασκού, στον Ευφράτη ποταμό, σε μια επαρχία όπου υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου και γειτνιάζει με το Ιράκ, από όπου πηγές της αντιπολίτευσης λένε ότι μπαίνουν όπλα στη Συρία για τον οργανωτικά χαλαρό Ελεύθερο Συριακό Στρατό (ΕΣΣ) της αντιπολίτευσης.

«Υπάρχουν πλέον δέκα ταξιαρχίες του ΕΣΣ που δρουν στην Ντέιρ αλ Ζορ και έρχονται κι άλλα όπλα από το Ιράκ, αλλά η οργάνωση των ανταρτών δεν είναι ακόμα καλή και οι δυνάμεις ασφαλείας διατηρούν τον έλεγχο της πόλης την ημέρα. Τη νύχτα ανήκει στους αντάρτες», υποστήριξε ο Αμπού Άμπντελ Ραχμάν.

Άνδρες των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας σκότωσαν τρεις νεαρούς το Σάββατο στηνΝτέιρ αλ Ζορ όταν άνοιξαν πυρ εναντίον ανθρώπων που παρευρίσκονταν σε μια κηδεία στην συνοικία αλ Όμαλ.

Ακτιβιστές και εργαζόμενοι σε οργανώσεις αρωγής είπαν ότι οι συριακές δυνάμεις άρχισαν νέους βομβαρδισμούς σε τμήματα της Χομς και εμπόδισαν για δεύτερη ημέρα την παράδοση βοήθειας από την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ).

«Είναι μια ενέργεια καθαρής εκδίκησης, ο στρατός του Άσαντ ρίχνει όλμουςκαι με πολυβόλα από το πρωί του Σαββάτου στην Τζόμπαρ», ανέφερε το Συριακό Δίκτυο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αναφερόμενο σε μια συνοικία δίπλα στην Μπαμπ Άμρο.

Ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που εδρεύει στη Βρετανία, είπε χθες ότι μαχητές σκότωσαν έξι στρατιώτες και τραυμάτισαν εννιά στην πόλη αλ Χεράκ, νότια της Ντεράα. Πρόσθεσε ότι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στο βόρειο τμήμα της Συρίας στην επαρχία Ιντλίμπ, τρεις από την έκρηξη μιας βόμβας και οι υπόλοιποι από πυρά των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σε προάστια της Δαμασκού ακτιβιστές ανέφεραν ότι έγιναν εκατοντάδες συλλήψεις και σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι στην διάρκεια επιδρομών των υπηρεσιών ασφαλείας.

Δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες των ακτιβιστών από ανεξάρτητες πηγές.

Στομεταξύ οι σοροί του γάλλου φωτογράφου Ρεμί Οσλίκ και της αμερικανίδας δημοσιογράφου Μέρι Κόλβιν -που είχαν σκοτωθεί στις 22 Φεβρουαρίου σε βομβαρδισμό στην Μπαμπ Άμρο της Χομς- μεταφέρονται αεροπορικώς στο Παρίσι με μια πτήση της Air France που αναχώρησε χθες βράδυ, επιβεβαίωσεστο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρεσβευτής της Γαλλίας στην Δαμασκό Ερίκ Σεβαλιέ.

Πηγή: ΑΠΕ - Μ

Keywords
Τυχαία Θέματα