Μαραθώνια συνεδρίαση

Μαραθώνια, ως τις πρώτες πρωινές ώρες, και σε φορτισμένη ατμόσφαιρα η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, όπου κορυφαία στελέχη έθεσαν και επισήμως θέμα ηγεσίας, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου κράτησε κλειστά τα χαρτιά του, δηλώνοντας πως θα πράξει το καθήκον του. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ασκώντας ακόμη
μεγαλύτερες πιέσεις, ζήτησε να ανοίξει η διαδικασία της διαδοχής πριν από τις 15 Ιανουαρίου και μίλησε για καθαρές λύσεις σε μία απόπειρα να ανακοπούν σενάρια δυαρχίας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει περιθώριο για μακροχρόνιες διαδικασίες προτείνοντας διαδικασία 3ημερών για ανάδειξη Προέδρου το Φεβρουάριο.

Μετά το Πάσχα, στα τέλη Απριλίου οι εκλογές, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, με την εκλογολογία και τον ακριβή χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες να προκαλεί νέα διακομματική τριβή.
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι «η όποια αλλαγή της προκαθορισμένης ημερομηνίας της 19ης Φεβρουαρίου εξαρτάται από το PSI και ασφαλώς κανείς δεν μιλάει για μετά το Πάσχα».

«Πράσινο φως», εν τω μεταξύ, έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, για ανασχηματισμό, κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Keywords
Τυχαία Θέματα