Μαυροβούνιο: Ικανοποίηση Βουγιάνοβιτς

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Μαυροβουνίου, Φίλιπ Βουγιάνοβιτς εξέφρασε ικανοποίηση για το αποτέλεσμα που πέτυχε στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής και εκτίμησε ότι ήταν δημοκρατικές.

Ο κ. Βουγιάνοβιτς σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό της Σερβίας, TV Pink τόνισε ότι τα προσωρινά αποτελέσματα της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής θα γίνουν σύντομα οριστικά.

Ο Φίλιπ Βουγιάνοβιτς, υποψήφιος του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος Σοσιαλιστών στις προεδρικές εκλογές

με αντίπαλο τον αρχηγό του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού Δημοκρατικό Μέτωπο (DS), Μίοντραγκ Λέκιτς επισήμανε ότι το κόμμα του επέδειξε ισχύ και ότι νικητής αναδείχθηκε το πολυεθνικό, πολυθρησκευτικό Μαυροβούνιο.

Τόνισε ακόμη ότι ένα μέρος των ψηφοφόρων του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDP), του μικρότερου εταίρου του κυβερνητικού συνασπισμού ψήφισε τον αντίπαλό του Μίοντραγκ Λέκιτς, αλλά σημείωσε ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις στο συνασπισμό.

"Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα όχι μόνον κάλεσε τους ψηφοφόρους του να μην με ψηφίσουν, αλλά τους παρότρυνε να ψηφίσουν τον Μίοντραγκ Λέκιτς" δήλωσε ο κ. Βουγιάνοβιτς προσθέτοντας ότι δεν είχε τη στήριξη όλων των αλβανικών κομμάτων.

Ο κ. Βουγιάνοβιτς πρόσθεσε ότι αναμένει ο αντίπαλός του, ο οποίος αμφισβήτησε το αποτέλεσμα, να αναγνωρίσει τελικά την ήττα του, εφ' όσον ελέγξει το εκλογικό υλικό.

"Αν αναγνωρίσει την ήττα του, τότε θα γίνει αποδεκτή και από την υπόλοιπη αντιπολίτευση" είπε.

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε ότι ο προεδρικός υποψήφιος του DPS και νυν πρόεδρος της χώρας, Φίλιπ Βουγιάνοβιτς νίκησε στις εκλογές της Κυριακής συγκεντρώνοντας ποσοστό 51,2% και ότι ο Μίοντραγκ Λέκιτς συγκέντρωσε ποσοστό 48,8%.

Στις εκλογές ψήφισε το 63,9% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα