Με ένταση το Ασφαλιστικό στο προσκήνιο

Οι ζημιές στα Ασφαλιστικά Ταμεία από το κούρεμα (PSI) δεν πρόκειται να αποκατασταθούν αφού νομικά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, επανέλαβε και σήμερα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος από το βήμα της βουλής και παρέπεμψε το θέμα στις εκτιμήσεις ότι, από το επόμενο έτος η χώρα θα εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και θα ενισχυθεί έτσι η ευρωστία

των Ταμείων. Εν τω μεταξύ στην Αθήνα βρίσκεται ο επίτροπος απασχόλησης της ΕΕ, Λάζλο Αντόρ που θα συναντηθεί με τον υπ. Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, αν και ο τελευταίος δεν περνά τις καλύτερες ώρες του, τις δύο τελευταίες ημέρες. Το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά απεσύρθη, μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζητούν να αποσύρει και τις διατάξεις για την εισφοροδιαφυγή.

Το θέμα των κλαδικών συμβάσεων μοιάζει με θρυαλλίδα που είναι έτοιμη να ανάψει.

Ο πρωθυπουργός απαντώντας στην ερώτηση του Γιώργου Καρατζαφέρη για τα ασφαλιστικά ταμεία μετά το PSI, είπε πως η Πολιτεία έχει στηρίξει και συνεχίζει να τα στηρίζει με συνέπεια, ώστε να μπορούν να καταβάλλουν τις συντάξεις και να προσφέρουν τις υπόλοιπες παροχές τους.

Επίσης, ανέφερε ότι έχει συσταθεί Ταμείο Στήριξης Ασφαλιστικών Ταμείων και μετά από την ολοκλήρωση των διαδικασιών και των μελετών «θα μπορούμε να μιλήσουμε συγκεκριμένα» για τον τρόπο στήριξης. Ωστόσο απέρριψε το ενδεχόμενο χορήγησης στα Ταμεία των μετοχών των τραπεζών που θα προκύψουν από την ανακεφαλαιοποίηση, καθώς θα ενταχθούν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα