Με το βλέμμα στην Ελλάδα

Σε ετοιμότητα οι κεντρικές τράπεζες, στην περίπτωση που το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών  προκαλέσει αναταράξεις στις αγορές, μεταδίδει το Reuters,  επικαλούμενο αξιωματούχους της Ομάδας των Είκοσι. Σύμφωνα με άλλη πηγή του G20 εάν στις χρηματαγορές προκληθεί αναστάτωση  τότε ήδη τη Δευτέρα στο Λος Κάμπος στο Μεξικό, όπου θα συνεδριασει η Ομάδα των 20, θα γίνει έκτακτη σύσκεψη του G7 σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Καναδάς, Ιταλία,
Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία), στην οποία τηλεφωνικώς θα κληθούν να συμμετάσχουν κεντρικοί τραπεζίτες ισχυρών οικονομικώς κρατών.

Οι στόχοι του ελληνικού προγράμματος πρέπει να χαλαρώσουν ενώπιον της βαθειάς κρίσης στην οικονομία της χώρας, υποστηρίζει το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο. Πιθανή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup μετά το αποτέλεσμα των εκλογών την Κυριακή.

Την εκτίμηση του ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει τα οικονομικά της προβλήματα, εξέφρασε ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην έδρα του Ινστιτούτου, στην Ουάσιγκτον.

Ωστόσο ο κ. Νταλάρα επεσήμανε ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές θα πρέπει να επαναβεβαιώσει την δέσμευση της στους βασικούς στόχους του συμπεφωνημένου μεταρρυθμιστικού προγράμματος επισημαίνοντας πάντως οτι υπάρχει «περιθώριο και ανάγκη αλλαγής»
Keywords
Τυχαία Θέματα