Με τον Στουρνάρα η πρώτη συνάντηση

Όλα τα ανοιχτά θέματα ενόψει της άφιξης των επικεφαλής της τρόικα την Πέμπτη θα βρεθούν στο επίκεντρο της σύσκεψης των κυβερνητικών εταίρων την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα, με δεδομένες και τις ενστάσεις κυρίως της ΔΗΜΑΡ για την συνέχιση της είσπραξης του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ. Εν τω μεταξύ, για τις 10 το πρωί της Πέμπτης ορίστηκε το ραντεβού του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα,

ο οποίος με δηλώσεις του εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικεφαλής των δανειστών έρχονται στην Αθήνα με διευρυμένη ατζέντα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, εκτός από τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και το χαράτσι στα ακίνητα.

Την ίδια ώρα, παραμένουν οι ενστάσεις κυρίως από τη ΔΗΜΑΡ να μην συνεχιστεί το χαράτσι στα ακίνητα, μέσω ΔΕΗ, και να αντικατασταθεί από τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προανήγγειλε ότι θα προσφύγει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας σε περίπτωση που η κυβέρνηση συνεχίσει και το 2013 την επιβολή του χαρατσιού.

Σε αδυναμία πληρωμής και δημοσιονομικό εκτροχιασμό οδηγούν η αύξηση του ΦΑΠ και η διατήρηση του τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, όπως εκτιμά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα